Mladić koji je hladnokrvno ubio oca sekirom, maltretirao porodicu i ranije: Odbijali da svedoče

06.09.2021

12:50 >> 14:08

0

Autor: A.S.

On je tokom svađe u petak udario oca oštricom sekire u potiljačni deo glave nakon što ga je otac u dvorištu prethodno gađao ciglom

Mladić koji je hladnokrvno ubio oca sekirom, maltretirao porodicu i ranije: Odbijali da svedoče
Ilustracija/Profimedia

Iako je prethodnih godina bilo na desetine prijava za nasilje u porodici protiv tridesetdvogodišnjeg A. B., koji je prošlog petka sekirom ubio svog oca Đ. roditelji nikada nisu želeli da to posvedoče pred nadležnim tužilaštvom.

Kako je rečeno u leskovačkom Centru za socijalni rad, protiv njega je za maltretiranje oca, majke i brata, sa kojima je živeo, više puta podizana optužnica.

Pročitajte još:

– Nakon policijske intervencije, par puta smo ceo slučaj prosleđivali nadležnom tužilaštvu, ali su roditelji konstantno odbijali da svedoče protiv sina i na tome se sve završavalo, nažalost, do ovog tragičnog čina. U našoj evidenciji imamo i to da su socijalni radnici u više navrata pokušavali da ubede roditelje da svedoče protiv sina nasilnika, oni su oni to kategorično odbijali – kaže direktor Centra Predrag Momčilović, prenosi Kurir.

Po njegovim rečima, u skoro devedeset posto slučajeva nasilja u porodici u Leskovcu žrtve odustaju od svedočenja protiv nasilnika.

Pročitajte još:

Aleksandar je tokom svađe u petak popodne šezdesetosmogodišnjeg Đorđa oštricom sekire udario u potiljačni deo glave nakon što ga je otac u dvorištu prethodno gađao ciglom. Udarcem sekire naneo mu povrede od kojih je čovek preminuo na licu mesta.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti