Optužen da je pijan usmrtio biciklistu, pa telo sa drugom sakrio u kukuruzu: Ročište za užasnu saobraćajku odloženo četvrti put, ovo je razlog!

08.09.2021

16:21 >> 17:55

0

Autor: j.jovanovic

Ped sudom su se pojavila dvojica svedoka Stefan Ilić, koji je pronašao telo nesrećnog čoveka u kukuruzu, i Radoslav Đorđević koji će svedočiti o drugim

Optužen da je pijan usmrtio biciklistu, pa telo sa drugom sakrio u kukuruzu: Ročište za užasnu saobraćajku odloženo četvrti put, ovo je razlog!
Copyright Pixabay

Suđenje Bojanu Rančiću (37) iz Medoševca kod Niša koji je optužen da je vozeći pijan 24. jula 2019. godine svojim vozilom usmrtio biciklistu Zorana Savića (65) iz sela Klisura kod Doljevca a potom pobegao, danas je odloženo četvrti put u proteklih sedam meseci jer se pred sudom nije pojavio ni on ni drugookrivljeni Boban Sojanović (50) koji se tereti da mu je pomogao da posle udesa sakriju telo nastradalog u polju.

Ped sudom su se pojavila dvojica svedoka Stefan Ilić, koji je pronašao telo nesrećnog čoveka u kukuruzu, i Radoslav Đorđević koji će svedočiti o drugim okolnostima slučaja, ali oni nisu mogli da budu saslušani jer u sudnici nije bilo ni optuženih ali ni njihovog branioca advokata Branislava Radisavljevića.

Pročitajte još:

Predsednica sudskog veća Aleksandra Mojašević nije imala izbor nego da suđenje odloži za oktobar te da naloži da se optuženima pozivi opet uruče preko policije koja će ih upozoriti na posledice nedolaska, dok su svedoci usmeno obavešteni o novom ročištu.

Od februara do aprila, suđenje je tri puta odlagano za redom. Prvi put suđenje je odloženo 27. februara jer se obojica okrivljenih nisu pojavili pred sudom. Njihov branilac Radisavljević tada je rekao da se Bojan već dva meseca leči u bolnici u Gornjoj Totonici jer ima povišen šećer “koji ide do 21”, a a Boban ima povišenu temperaturu i povraća pa se uplašio da nema koronu te je otišao da se testira. U martu je suđenje opravdano odloženo jer je sudija bila u izolaciji, ali se i tada pojavio samo jedan okrivljeni – Boban Stojanović. Na ročište u aprilu, Međutim, nije došao Stojanović čiji je nedolazak advokat Branislav Radisavljević opravdao time da on sakuplja medicinsku dokumentaciju jer navodno treba da ide na operaciju srčanih zalistaka, predavši nalaz lekara specijaliste kardiologa.

Optuženi su konačno saslušani 10.juna, ali na današnje ročište nisu došla obijica optuženih kao ni njihov branilac, niti je sud, kako je rečeno, dobio obrazloženje nedolaska.

Na suđenju u junu, Rančić je priznao da je izazvao težak udes jer je na par sekundi izgubio svest, ali je negirao navode iz optužnice da je nakon toga sa Stojanovićem, koji je brat njegove žene, zatrpavao telo stabljikama kukuruza.

-Do nezgode je došlo tako što sam izgubio svest na par sekundi. Jesam kriv za udes tim što se ne slažem s tim da sam posle toga zatrpavao telo pokojnika stabljikama kukuruza. Ne znam zašto nisam odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć. Kajem se, kada bih mogao, vratio bih vreme, ne znam zašto sam to tako uradio…, ispričao je on tada pred sudom, braneći se da nije pio alkohol pre, nego tek nakon nesreće. Stojanović se branio da je sve vreme spavao tako da nije ni video udes, niti je učestvovao u prikrivanju tela nastradalog bicikliste.

Pročitajte još:

Teretnim vozilom prešao punu liniju i nalateo na biciklistu

Ova teška nesreća desila se 24. jula 2019. godine na putu Niš – Leskovac u visini sela Klisura tako što je Bojan teretnim vozilom “čeri ego” naleteo na biciklistu koji se kretao suprotnom kolovoznom trakom, prešavši prethodno na njegovu stranu puta preko pune linije. On se tereti da se nalazio za volanom vozila iako je imao 2,5 promila alkohola u krvi zbog čega nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom. Bojan se sumnjiči da je posle nesreće, umesto da obavesti policiju i Hitnu pomoć, telo nastradalog pomerio i pokrio stabljikama kukuruza a da mu je drugooptuženi Boban u tome pomogao. Telo nastradalog Savića pronašli su radnici jednog preduzeća koji su obavljali radove u blizini mesta nesreće i nakon toga alarmirali državne organe. Usledio je uviđaj, pa brza istraga kojom je osumnjičeni vozač identifikovan i pronađen najviše zahvaljujući činjenici da mu je na licu mesta optpala registarska tablica sa vozila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike