UZNEMIRUJUĆE: Srbin harpunom ranio sunarodnika u Francuskoj! Policajci šokirani - Nikada ovako nešto nismo videli (FOTO)

10.09.2021

05:50 >> 07:50

0

Jedan od policajaca je izjavio da u svojoj karijeri nije video ništa slično

UZNEMIRUJUĆE: Srbin harpunom ranio sunarodnika u Francuskoj! Policajci šokirani - Nikada ovako nešto nismo videli (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler)

Državljanin Srbije uhapšen je u gradiću Aržele sur Mer zbog sumnje da je pokušao da ubije muškarca (59) kod kojeg je bio u gostima.

Srpski državljanin (52) uhapšen je u sredu nakon 19 sati potere zbog sumnje da je iz harpuna u glavu upucao sunarodnika (59) u francuskom gradu Aržele sur Mer, prenose francuski mediji.

Pročitajte još

Nesvakidašnji pokušaj ubistva dogodio se u utorak oko sedam sati ujutru, u mestu koje se nalazi blizu španske granice.

Jedan od policajaca je izjavio da u svojoj karijeri nije video ništa slično.

Dvojica Srba se poznaju

FRANCETVINFO.FR

– Dvojica Srba se poznaju odranije, a uhapšeni je nekoliko dana pre incidenta došao u goste kod žrtve. Navodno, uhapšeni srpski državljanin nema prijavljen boravak u Francuskoj – prenose lokalni mediji, i navode da je žrtva radila kao čuvar jednog restorana, a da je upucana po povratku s posla.

Kako navode mediji, stvari su pošle po zlu u utorak, kada je uhapšeni nasrnuo na žrtvu nasred ulice.

– Jeziv prizor dogodio se ispred kuće povređenog, koji se vratio s posla. Čovek je izašao iz kola i otvorio gepek kako bi izvadio stvari. Međutim, čim se okrenuo, njegov sunarodnik ga je upucao iz harpuna u glavu – pišu lokalni mediji.

– Nesrećni čovek je pao kao pokošen. Koplje mu se zabilo u čelo, ali je probilo samo kožu i, na svu sreću, nije mu oštetilo lobanju – prenose lokalni mediji.

Ono što je još šokantnije je to što je muškarac sa harpunom u lobanji počeo da juri napadača, a prizor je izazvao u najmanju ruku čuđenje građana ovog gradića.

Harpun je dugo koplje koje se koristi za ribolov, a najčešće za lov na kitove.

– Dok je povređeni došao sebi, napadač se dao u beg. Sa harpunom zabijenim u lobanju, povređeni je počeo da trči i doziva svog napadača. Slučajni prolaznici, koji su svedočili ovom jezivom događaju, obavestili su o svemu policiju. Srbin je jurio napadača sve dok ga policija i vatrogasci nisu zaustavili i predali ga lekarima, a potom su nastavili potragu za osumnjičenim – kažu francuski mediji, i dodaju da su policajci komentarisali da “ovakvo čudo nikad nisu videli”.

Van životne opasnosti

– Žrtva je primila projektil u lobanju bez ozbiljnih posledica, nije životno ugrožena. Projektil je opisan kao duga strela ili harpun. Forenzički patolog nije uspeo za jedan dan da sazna više detalja. Žrtva je dobro, a napadač je uhapšen posle 19 sati potrage – objašnjava javni tužilac Žan-David Kavel.

Osumnjičenom, starom 52 godine, na teret se stavlja krivično delo pokušaj ubistva.

Uhapšeni je, prema pisanju francuskih medija, već osuđivan.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike