Autobus iz Prizrena zaustavljen na Batrovcima: Carinici pronašli više od 2.000 paklica cigareta!

04.01.2021

11:33

0

Autor: N.G.

Кada je pregrada na pomenutom zidu demontirana, ispostavilo se da se iza nje krije specijalno dograđeni bunker ispunjen paklicama različitih cigareta

Autobus iz Prizrena zaustavljen na Batrovcima: Carinici pronašli više od 2.000 paklica cigareta!
Autobus foto: Uprava carine

Carinici su u saradnji sa policijom 2. januara na graničnom prelazu Batrovci otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 42.000 komada različitih cigareta!

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen spratni autobus kosovskih tablica, kojim je iz Prizrena ka Švajcarskoj putovalo 70 putnika, navode iz Uprave carina.

Otkrivene cigarete foto: Uprava carina

Četvorica vozača i prisutni putnici prethodno su rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje. Nakon što su putnici izneli svoj prtljag detaljno je pregledan „dabldeker“, zajedno sa prikolicom za prtljag putnika.

Tom prilikom je uočeno da su na prednjem unutrašnjem zidu autobuske prikolice vršene prepravke, a uz pomoć daljinomera otkrivena su i neslaganja u njegovoj dubini. Кada je pregrada na pomenutom zidu demontirana, ispostavilo se da se iza nje krije specijalno dograđeni „bunker“ ispunjen paklicama različitih cigareta.

Zaplenjene cigarete foto: Uprava carina

U njegovoj unutrašnjosti bilo spakovano 2.100 paklica cigareta. Tek pošto je izvršen i pregled mobilnim skenerom zaplenjene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača,  državljaninom Srbije (27) iz Velikog Trnovca koji se prijavio kao njihov vlasnik, predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti