Potresna ispovest bake dečaka kojeg je usmrtio "audi": Rekao je - "Mama, dolazim za 20 minuta", i više ga nismo čuli!

05.01.2021

09:30 >> 10:56

0

Dete je bilo svo u modricama i krvi. Neki pričaju da je taj vozač audija vozio 180 kilometara na sat... Komšije navode da je tri dana taj vozač ludovao Bule

Potresna ispovest bake dečaka kojeg je usmrtio "audi": Rekao je - "Mama, dolazim za 20 minuta", i više ga nismo čuli!
Copyright Andrija (12) poginuo u saobraćajnoj nesreći Foto: printscreen/Facebook

– Krenula sam da ga tražim, i vidim puno ljudi i policije na mestu gde se dogodila nesreća. Pitala sam policajca šta se desilo, a on mi je rekao da je automobil udario muškarca i ženu. Rekla sam mu da mog unuka nema već dva sata, a da se javio da dolazi kući za 20 minuta… “Ne, ne, ne, nije bilo ovde nijedno dete”, rekao mi je on – ovim rečima, svoju tešku ispovest, započela je Ljiljana Kostadinović, baba Andrije (12),  koji je poginuo sinoć u stravičnoj  nesreći koju je izazvao vozač “audija” iz Beograda.

U prvi mah, na mestu nesreće, mislilo se da su nastradali mladić i devojka, međutim, kasnije je utvrđeno da je žrtva zapravo dečak (12), koji se u tom trenutku vraćao iz “Stop šopa”.

Antonio Ahel/ATAImages

Baka dečaka kaže da je Andrija iz kuće izašao oko 19 sati i da je krenuo do “Stop šopa” da kupi punjač. Sa dečakom su se poslednji put čuli u 20.20.

– U tržnom centru su sve radnje bile zatvorene, pa je odmah krenuo natrag kući. Moja ćerka je u tom trenutku bila u prodavnici i, kada je došla kući u 20.20 i videla da još nije stigao, pozvala ga je na mobilni, i to je bio poslednji put da ga je čula. “Mama, dolazim za 20 minuta”, rekao joj je tad… Toliko vremena mu je bilo potrebno da od “Stop šopa” stigne do kuće – priča Ljiljana kroz suze.

Pročitajte još

Kako kaže, i prethodne večeri mališan je sam otišao do tržnog centra da kupi puzle.

– Moja ćerka se zabrinula, govorila je: “Nešto se desilo čim njega nema”. Zvala ga je ponovo na telefon, ali bio je nedostupan. Tešila sam je da mu se sigurno ispraznila baterija i da zato ne može da se javi… Počela je da plače, da gleda kroz prozor… Govorila je: “Ako pođem da ga tražim, ja ću da se šlogiram”… Rekla sam joj da ostane kod kuće i da čeka, a da ja idem da vidim gde je – opisuje Liljana.

Kako kaže, čim je krenula ka tržnom centru videla je da se dogodila neka saobraćajna nesreća, jer je na licu mesta bilo policije i puno ljudi.

– Prišla sam i pitala šta se desilo, ali prva informacija koju sam dobila je da je automobil udario muškarca i ženu. Policajcu sam rekla da mog unuka nema već dva sata, a da se javio da brzo stiže kući. Rekla sam mu da ima 12 godina, braon jaknu i da je u patikama, da se javio majci, ali da je već prošlo puno vremena… “Ne, ne, nije bilo nijedno dete”, rekao mi je policajac, i dodao da je nastradala neka devojka stara oko 19 godina – priča Liljana.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Ona je, kako kaže, nakon toga nastavila dalje ka “Stop šopu”, a kada je stigla i videla da ne radi, krenula je ponovo nazad do mesta nesreće.

U međuvremenu, njena ćerka prijavila je policiji nestanak dvanaestogodišnjeg sina. Policija tada još ništa nije znala o sudbini mališana.

U toku noći, Ljiljanin bivši muž, dečakov deda, pozvan je da ode da identifikuje dečaka.

– Dete je bilo svo u modricama i krvi. Neki pričaju da je taj vozač “audija” vozio 180 kilometara na sat… Komšije kažu da je tri dana taj vozač ludovao Bulevarom napred- nazad velikom brzinom – priča Ljiljana kroz suze.

Andrija imao sve petice

Andrija je, kaže, bio pametno i dobro dete.

– Bio je divno dete, pametno… Pravio je programe za igrice i prodavao ih, dobijao nagrade za programiranje, išao na takmičenja. Imao je sve petice u školi u “Duško Radović”. Bio je jedno ljupko i osećajno dete. Dođe uveče da me poljubi pre spavanja, a pošto me je zvao maka, a ne baka, obično bi mi rekao: “Makice, laku noć, volim te, volim te”, i tako po šest puta – priča uplakana baka Ljiljana.

Dečakov otac pre tri godine umro u snu

Dečakova baka kaže da su i pre tri godine imali veliku tragediju u porodici kada je suprug njene ćerke, Andrijin otac, preminuo u snu.

– Ćerka je ostala prvo bez muža, a sada bez deteta, ona više ne želi da živi. Moramo da je pazimo, cele noći dežuramo komšinica i ja. Zvali smo noćas Hitnu pomoć, ali ona je isterala lekare, nije dozvolila da uđu… Govorila je: “Pustite me, neću nikoga da vidim, hoću da umrem” – kaže Ljiljana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike