Ovi monstrumi su izbegli kaznu doživotne robije! Tragedije koje će Srbija dugo pamtiti

05.01.2021

19:21 >> 22:02

0

Dragan Đurić, Mališa Jevtović, Vladica Rajković, Darko Kostić, Zoran Albić osuđeni su na po 40 godina zbog zverstava nad decom, a jednog dana mogli bi s

Ovi monstrumi su izbegli kaznu doživotne robije! Tragedije koje će Srbija dugo pamtiti
Copyright Pixabay

Ninoslav Jovanović (47), poznatiji pod nadimkom „malčanski berberin“, koji je kidnapovao i danima zlostavljao devojčicu (12) po šumama u okolini Niša, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora! Njegova kazna je ujedno i istorijska, jer je prva takva kazna izrečena u Srbiji. Nažalost, mnoge žrtve nisu dobile takvu vrstu pravde!

MUP

U maju 2019. godine, poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene Krivičnog zakonika kojim se ukida kazna zatvora od 30 do 40 godina i uvodi doživotna kazna zatvora za najteža krivična dela. Doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije “Tijana Jurić”, koji je podržalo oko 160.000 građana.

Nažalost mnoge žrtve, među kojima su najmlađi, pre donošenja tih izmena, nisu dobile takvu vrstu zadovoljenja pravde.

Tijana Jurić – ubio je mesar iz Surčina

Dragan Đurić Foto: Printscreen/Facebook

Tijana Jurić (15) iz Subotice, po kojoj je i nazvan “Tijanin zakon” nestala je 26. jula 2014. godine u Bajmoku gde je došla kod babe i dede. Potraga za njom trajala je 12 dana.

Tijana Jurića foto: Printscreen/Facebook

Njeno telo nađeno je 7. avgusta na putu Čonoplja-Kljajićevo! Devojčica je oteta i brutalno je ubijena. Telo je pronađeno na smetlištu kod mesta Čonoplja, 23 kilometara od mesta gde je nestala.

Dragan Đurić (40), mesar iz Surčina osuđen je na 40 godina zatvora, tada maksimalnu kaznu. Nakon neuspešnog pokušaja silovanja, prema tvrdnji tužilaštva, on ju je ubio kako bi prikrio krivično delo pokušaja silovanja.

Ljubavnik devojčicu silovao, majka pušila i čuvala stražu!

Pre 16 godina javnost je bila preneražena kada je čula šta se dogodilo devojčici Katarini Kaji Janković staroj svega 3 godine. Mališa Jevtović je, naočigled svoje devojke Ane Filipović, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu ćerkicu Katarinu.

Foto: Printscreen/Facebook

Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici. Da bude tragedija još veća, majka i njen ljubavnik su doneli teško povređenu devojčicu u bolnicu i tvrdili su da je malecka pala s kreveta i da se tako povredila. Ustanovljeno je da je Ana Filipović  s detetom i Jevtićem otišla u šumu na Zvezdari, a da ja tada počelo iživljavanje. Najtragičnije od svega je što je majka za to vreme ostala kod česme da puši, a ljubavniku je dozvolila da devojčicu povede dublje u šumu.

Jevtović je Katarinu odveo do jedne napuštene građevine gde deca igraju pejntbol, tukao je po glavi i telu i seksualno zlostavljao. Iskrvarila je zbog rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa, a koliko je pre smrti patila pokazala je obdukcija kojom je utvrđeno da je duže vreme bila zlostavljana. Monstrum je osuđen na 40 godina zatvora, a majka na 37.

Anđelinu silovao, rasporio i usmrtio kamenjem

Anđelina foto: Printscreen/Youtube

Srbija još pamti hladnoktrvno ubistvo iz 2016. u selu Vratarnica kod Zaječara, a žrtva monstruma je bila devojčica Anđelina Stefanović od tri godine. Krvnik Vladica Rajković (32) je devojčicu najpre silovao, a zatim je rasporio i na kraju ubio pesnicama i kamenjem.

Printscreen

Kobne noći majka devojčice je poslala Anđelinu na rođendan u komšiluku, gde je bio i Vladica koji se igrao s decom. U jednom trenutku Vladica i mala Anđelina su nestali, a majka je primetila da nema deteta. Nakon što ju je silovao i izmasakrirao, Rajković je telo devojčice ostavio na poljani, a zatim je oprao svoju odeću u Timoku i vratio se na rođendan! Njega je po povratku sreo ujak devojčice i upitao ga je da li je video malenu, a on je hladnokrvno odgovorio: „ Ne znam, ostavio sam je na autobuskoj stanici“. Osuđen je na 40 godina.

Ivana Podraščić: Mnogo je vrištala pa sam morao da je ubijem!

U julu 2016. telo Ivane Podraščić iz Batajnice pronađeno je zakopano u dvorištu napuštene kuće na Petlovom brdu. Ispostavilo se da je devojčica mučena, brutalno silovana i ubijena. Njen krvnik je Darko Kostić (39), višestruki silovatelj povratnik. Osuđen je na 40 godina robije, a njegova odbrana i danas ledi krv u žilama.

Foto: MUP

Pročitajte još

Na jednom od suđenja Kostić je izjavio: “Ubio sam Ivanu, priznajem! Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da joj udaram šamare i davim je, ali nije prestajala… Zato sam uzeo motiku i ubio je! Onda sam je umotao u ćebe, pa u sunđer, i zakopao u dvorištu!“.

Ivana Podraščić foto: Printscreen/Facebook

Tvrdio da je devojčici udario samo dva šamara, a njoj bila čak i kosa iščupana!

Zoran Albić (25), očuh iz Prahova, osuđen je u novembru 2020. u Višem sudu u Zaječaru na 40 godina zatvora, jer je zverski ubio malu Lunu Firulović, staru dve i po godine iz Negotina. Monstrum iz Prahova se na završnim rečima branio da nije ubio devojčicu, već da ju je “samo šamarao”.

Zoran Albić printscreen/Facebook

Kako se navodi u optužnici, pošto se vratio iz grada u porodičnu kuću u Prahovu, Aldić je razbijao tanjire i bacao stvari po kući, pri čemu je isekao jagodicu na palcu desne ruke. To je uznemirilo malenu Lunu, pa je dete počelo da plače. Albić je tražio od deteta da prestane, međutim, Luna od straha nije mogla.

Pročitajte još:

On joj je, kako se navodi u optužnici, dva puta udario šamar. Izbacio je nevenčanu suprugu i u kući ostao sam sa detetom. Na detetovom telu obdukcijom je utvrđeno 39 ozbiljnih i teških povreda. Koliko je brutalno tukao devojčicu govori podatak da je dobila više od 50 udaraca, zbog čega je devojčici bila slomljena čak i nadlaktica, a kosa joj je bila iščupana!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike