Detalji hapšenja u opštini Surdulica: Šefice „muljale” sa javnim nabavkama

14.01.2021

12:24 >> 13:13

0

Sumnja se da su oštetile Opštinu za više od 46.000 evra

Detalji hapšenja u opštini Surdulica: Šefice „muljale” sa javnim nabavkama
lisice žena - Copyright Profimedia

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila četiri žene zbog sumnje da su zloupotrebivši službeni položaj u postupku javnih nabavki oštetile Opštinu Surdulica za više od 46.000 evra.

Policija je uhapsila rukovodioce u Opštini M. S. (41), D. S. (55) i S. M. (55), kao i službenicu O. V. (59). M. S. je bila koordinatorka projekta, a ostale su bile članovi komisije.

Pročitajte još

One se terete da su prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom. Na taj način su oštetile budžet Opštine Surdulica za 28.769 evra, saopšteno je iz MUP.

M. S. se tereti i da je kao koordinator projekta, suprotno ugovoru, omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen. Na taj način je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila Opštinu Surdulica za 17.693 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike