Vozio plaćene ubice iz Kolumbije: Stopirali su, a meni je bilo žao njihovih tužnih lica

15.01.2021 | 21:05 >> 19:49

Autor: E. H.

Vazda sam znao tako da stanem... Bilo mi ih je žao, primetio sam njihova tužna lica, naveo je Goran Brajović (26). Za razliku od njega, Kolumbijci su priznal

Copyright Foto: Profimedia/Pixabay

Goran Brajović (26), optuženi za članstvo u kriminalnoj organizaciji koja je planirala mafijaške likvidacije u regionu, pred specijalnim većem Višeg suda u Podgorici negirao je da pripada bilo kojem klanu, tvrdeći da je sve jedna velika greška!

Osim ovog Podgoričanina, optužnicom su obuhvaćeni i Kolumbijci Kaseido Bandoha Huan David (29) i Kostana Kasa Hose Aleksander (43). Tokom istrage oni su priznali da su u avgustu prošle godine u Crnu Goru poslati da ubiju nekog, ali su tvrdili da su uhapšeni pre nego što im je otkrivena meta. Brajović, koji ih je u trenutku hapšenja vozio, izneo je svoju odbranu koja je šokirala sve u sudnici.

Kolumbijci su ispričali da su žrtvu trebali da ubiju snajperom i da im je za to obećano 25.000 evra

– Vozilo koje sam koristio bilo je iznajmljeno, jer je moj auto tada bio u kvaru. Ovog „citroena“ sam iznajmio na 10-15 dana, a čini mi se da je dan bio 10 evra – kazao je Brajović, a onda ispričao da je usput stao dvojici stranaca koji su stopirali.

– Vazda sam znao tako da stanem, kao pošteni Crnogorac. Nisu imali torbe za garderobu, bilo mi ih je žao, primetio sam njihova tužna lica – naveo je okrivljeni.

Šifrovan telefon koristio – za švalerciju!

Na pitanja tužioca, Brajović je potvrdio da je imao kriptovani telefon koji mu je na dan hapšenja oduzet, ali je kazao da mu je služio isključivo za komunikaciju sa devojkama.

– Naručio sam ga preko interneta, a koristio mi je samo za komunikaciju sa mojim devojkama. Kartica je došla uz telefon, ne znam koji je operator u pitanju jer je šifrovana. Ne želim da saopštim ko su devojke, to je moja privatnost. One takođe imaju kriptovane telefone – naveo je okrivljeni Brajović.

Kolumbijci su tokom istrage ispričali da ih je u Crnu Goru poslao „neki gospodin iz grada Pereire“ čijeg imena se ne sećaju. Dobili su uputstvo da dođu do Beča, potom do Splita, a onda su prešli u BiH, da bi peške prešli granicu sa Crnom Gorom, kada su i uhapšeni.

Takođe su ispričali da je trebalo da u Crnoj Gori ubiju jednu osobu, te da tri dana nakon toga napuste Crnu Goru, ali i da je bilo dogovoreno i da ukoliko zatreba još nekog da ubiju, da i to urade.

Pročitajte još

Svedočili su i da im je „naređeno“ da se ubistvo izvrši sa veće udaljenosti, odnosno snajperom. Za to je trebalo da dobiju 25.000 evra.

Koga je trebalo da ubiju nije poznato, ali se pretpostavlja da je u pitanju neko iz zaraćenih kotorskih klanova. U ratu „škaljaraca“ i „kavčana“ od 2015. godine do danas ubijeno je više od 50 ljudi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam