Tužilaštvo otkrilo šta je na snimku o kom priča Danijela Štajnfeld!

21.01.2021

19:00 >> 10:21

0

Danijela Štajnfeld je prošle godine u svom dokumentarnom filmu Zaceli me” otkrila da je silovana i da iza toga stoji moćnik iz filmske industrije”, čiji

Tužilaštvo otkrilo šta je na snimku o kom priča Danijela Štajnfeld!
Copyright Danijela Štajnfeld

Nakon što je glumica Danijela Štajnfeld napisala na Tviteru da je “pre tri meseca tužilaštvu dostavila snimak priznanja njenog silovatelja”, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je objasnilo šta se čuje na pomenutom snimku.

– Punomoćnik Danijele Štajnfeld je dostavio snimak njenog razgovora sa osobom čiji je glas modifikovan, koja se čudi njenim navodima i izjavljuje da njeni navodi nisu tačni – navode u Višem javnom tužilaštvu.

Iz tužilaštva su naveli i da je Danijela Štajnfeld dala izjavu u policiji, čemu je prisustvovao zamenik javnog tužioca.

Printscreen Twitter

– U svojoj izjavi nije ukazala na eventualnog učinioca, odnosno lice od koga je trpela seksualno zlostavljanje, niti je dala bliže podatke na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet tog lica. U septembru 2020. godine, od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu joj je naloženo da dostavi lekarsku dokumentaciju, što ista do sada nije učinila – navode u tužilaštvu.

Takođe, oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je demantovalo da im je dostavljen snimak priznanja čoveka za kog glumica kaže da ju je silovao.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava javnost da su netačne tvrdnje D. Š. koja je na jednoj društvenoj mreži objavila da je policiji pre tri meseca predala audio snimak priznanja osobe koja je, kako je navela, priznala da ju je silovala. Policiji nije predala nikakav audio ni video materijal, već je napomenula da će taj materijal dostaviti naknadno – saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da svaki slučaj seksualnog zlostavljanja prijave policiji.

Podsetimo, nakon što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić priznale da ih je profesor glume Miroslav Mika Aleksić seksualno zlostavljao, a koji je nakon prijave nekoliko devojaka uhapšen, jedna korisnica Tvitera napisala je da bi Danijela Štajnfeld trebalo da se ohrabri i kaže ime onoga ko ju je zlostavljao.

– Tako bi bilo dobro da se sada i Danijela Štajnfeld ohrabri i napokon izrekne ime gada koji ju je zlostavljao… Ne samo zbog nje već i zbog potencijalno novih žrtava tog monstruma – napisala je korisnica Tvitera na šta je Danijela odgovorila:

Pročitajte još

– To i ja kažem. Dala sam audio snimak priznanja od mog silovatelja pre 3 meseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. Njih molim Vas pitajte, i zbog mene i zbog svih nas!

Danijela Štajnfeld je prošle godine u svom dokumentarnom filmu “Zaceli me” otkrila da je silovana i da iza toga stoji “moćnik iz filmske industrije”, čiji identitet nije otkrila. Navela je da se sve dogodilo pre nekoliko godina, nakon čega je napustila Srbiju i odselila se u Ameriku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike