Kako je sprečeno ubistvo Velje Nevolje: Tajne službe pratile metu, pa naletele na atentatore!

22.01.2021

20:00 >> 20:19

0

Autor: E. H.

Kako se sumnja, pripadnici škaljaraskog klana planirali da likvidiraju Veljka Belivuka na putu ka aerodromu

Kako je sprečeno ubistvo Velje Nevolje: Tajne službe pratile metu, pa naletele na atentatore!
Copyright Profimedia/Printscreen

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, pukom srećom je izbegao smrt kada se iz Crne Gore vraćao u Srbiju. Belivuk je u Crnoj Gori bio pod prismotrom agenta tajne službe koji su prateći njega otkrili da mu se sprema likvidacija!

– Zasad možemo da potvrdimo samo da je sprečena jedna likvidacija. Još radimo na tome u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom -kazali su sagovornici iz policije za medije.

Kako je pisao 24sedam, Belivuk je bio u poseti vođi „kavačkog klana“ Radoja Zvicera u Kotoru. Obojica su sa svojim saradnicima prvedeni u ponedeljak nakon što su zaustavljeni u saobraćajnoj kontroli.

Radoje Zvicer Printscreen

– Čim je Belivuk ušao u Crnu Goru tajne službe su ga stavile pod prismotrom. Kada se našao sa Zvicerom odlučeno je da ih saobraćajna policija presretne – objašnjava sagovornik 24sedam.

Oni su u policiji ispitani o razlozima Belivukove posete. Nije bilo razloga za zadržavanje jer kod njih nije pronađeno ništa protivzakonito, te su svi pušteni na slobodu. Ipak, policija je nastavila da prati kretanje Belivuka.

– Tokom prismotre policija je došla do saznanja da nisu samo oni za petama Belivuku. Odlučeno je da se odmah krene u akciju kako bi se sprečila likvidacija – dodaju izvori.

Ko je Belivuk?

Veljko Belivuk preuzeo je vođstvo navijačke grupe „janjičari“ nakon ubistva Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi koji je izrešetan 13. oktobra 2016. godine, u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Javnosti je poznat još od 2016. kada je učestvovao u napadu na obezbeđenje direktora Partizana Miloša Vazure ispred stadiona, sa Darkom Ristićem i kasnije ubijenim Aleksandrom Stankovićem.

Sumnjičio se i za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine, ali ga je Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio. Na suđenju je objašnjeno da je DNK sa lica mesta koji je dovodio Belivuka u vezu s ubistvom „nepažnjom“ uništio policajac.

Likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu, kada se Belivuk uputi ka aerodromu kako bi se ukrcao na avion i vratio u Beograd.

– Policija je privela više osoba, a u konsultacijama sa specijalnim državnim tužilaštvom znaće se kakva će biti kvalifikacija dela koja će im biti stavljena na teret – kazali su iz policije.

Nezvanično se saznaje da je u pitanju više osoba iz Tivta i Podgorice. Oni zasad nisu uhapšeni, već su privedeni u policiju na informativni razgovor u svojstvu građana. Eventualno pritvaranje zavisi od istrage koja sledi.

– Oni nisu pripadnici „škaljarskog klana“ koji ratuje sa „kavčanima“, ali se sumnja da su ih oni angažovali. Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja i dalje rade na ovom slučaju te će se više znati nakon okončanja istrage  – dodaje naš sagovornik.

Pročitajte još

Godišnjica masakra u Atini

Motiv za likvidaciju Belivuka takođe je nepoznat, ali se u javnosti više puta govorilo o njegovoj bliskoj vezi sa „kavčanima“. Crnogorska „Pobeda“ pisala je čak da su ubistvo četvorice vođe „škaljaraca“ u Grčkoj prošle godine izvršili članovi navijačke grupe FK Rad, koja je pod kontrolom Belivuka.

Interesantno je da je Belivuk odlučio da poseti Zvicera baš na godišnjicu ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića koji su pred ženama i decom izrešetani u jednom atinskom restoranu 19. januara 2020. godine

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike