Ko je Kraljevčanin koji je ubio Šarca: Od sitnog lopova do plaćenog ubice?

23.01.2021

07:15 >> 08:08

0

Lazar Ilić uhapšen je juče u Budvi zbog sumnje da je 17. oktobra prošle godine ubio Aleksandra Šarca. Navodno se tamo pripremao za novu likvidaciju

Ko je Kraljevčanin koji je ubio Šarca: Od sitnog lopova do plaćenog ubice?
Copyright Lazar Ilić osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca Foto: 24sedam/Printscreen/Pixabay

Lazar Ilić (23) iz Kraljeva, koji je juče uhapšen u Budvi zbog sumnje da je 17. oktobra prošle godine ubio Aleksandra Šarca u garaži Tržnog centra “Ušće”, dobro poznat policiji.

U njegovom debelom dosijeu izdvajaju se krađe, teške krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih telesnih povreda, a uglavnom je obijao trafike i krao vozila. Kao maloletnik ljudima je čak krao i obuću iz dvorišta. Jednom prilikom je izbo čoveka nožem jer je želeo da uđe u WC pre njega.

Aleksandar Šarac Printscreen/Instagram

Ilić se sumnjiči da je u podzemnoj garaži Tržnog centra „Ušće“ prišao sa leđa Šarcu i iz pištolja sa prigušivačem ispalio dva hica u glavu. Prema pisanju medija, napadača su snimile sigurnosne kamere. Na sebi je i imao crvenu jaknu, farmerke i bele patike, masku na licu i kačket, kao i crnu torbu preko ramena.

Pucao je na Šarca iz pištolja “bereta”, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Pročitajte još

Skrivao se više od tri meseca

Ilić, za kojim je bila raspisana poternica uhapšen je danas u Budvi nakon više od tri meseca skrivanja. Kod sebe je imao lažna dokumenta.

On je, navodno, u tom mestu pripremao još jednu likvidaciju.

Desetak policijskih automobila blokiralo je danas kvart oko zgrade Sunca, nedaleko od gradskog groblja, gde su policijski inspektori uhapsili muškarca, pišu Vijesti. Prema istim informacijama, akcija još traje, jer inspektori, kako je rečeno, veruju da je u planiranju likvidacije umešano još osoba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike