Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića: Sudija na bolovanju zbog korone

26.01.2021

10:10

0

Za ubistvo Đrurovića optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru više od dve i po godine

Ponovo odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića: Sudija na bolovanju zbog korone
Copyright Blažo Đurović Privatna arhiva

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, ponovo je danas zbog korone odloženo pred Višim sudom u Beogradu.

Ovog puta do odlaganja je došlo zbog izostanka predsednika sudskog veća, koji je na bolovanju zbog posledica ovog virusa.

Suđenje koje je bilo zakazano za 1. mart je otkazano, a sledeće je zakazano za 12. i 19. mart.

Prošle sedmice suđenje je odloženo zbog izostanka stručnog savetnika odbrane koji je bio u samoizolaciji do ponedeljka zbog korona virusa.

Za ubistvo Đrurovića optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru više od dve i po godine. Obojica negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.

Pročitajte još

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike