Odloženo suđenje za ubistvo brata Vlade Japanca: Izolovao DNK, pa završio u izolaciji

01.12.2020

13:01 >> 13:07

0

Autor: E. H.

Suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića, odloženo za 22. januar

Odloženo suđenje za ubistvo brata Vlade Japanca: Izolovao DNK, pa završio u izolaciji
Copyright Đurović i Jovanović su braća po majci Foto: Printscreen/MUP

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu, odloženo je danas pred Višim sudom u Beogradu za 22. januar. Suđenje je odloženo zbog izostanka veštaka za DNK koji su obavestili sud da su pozitivni na virus Covid 19.

Za ubistvo Ðrurovića optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru više od dve i po godine. Obojica negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Ðurovića.

Pročitajte još: “Zemunac” molio sud da ga pusti iz pritvora: Nisam kornjača da živim sto godina, želim da imam decu!

Pročitajte još: Sekirom pobio celu porodicu: Podignuta optužnica protiv Miloša Ilića (20)

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu. Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Poternica za Jovanovićem

Đurović je brat po majci Vladimira Jovanovića poznatog kao Vlada Japanac koji je nedavno uhapšen u Beogradu po poternici. Jovanović je bio pripadnik nekadašnjeg „zemunskog klana“, umešan je u brojne kriminalne afere, a poternica za njim bila je izdata jer je izbegavao da odsluži kaznu od četiri godine zatvora!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike