Određen pritvor Belivuku i ostalim pripadnicima njegove bande

06.02.2021

12:46 >> 13:52

0

Autor: E. H.

Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivičn

Određen pritvor Belivuku i ostalim pripadnicima njegove bande
Copyright 24sedam

Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana Veljku Belivuku (36) i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.

Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, saopštio je sud.

Privođenje na saslušanje u tužilaštvo Foto: mup. gov.rs

Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak, a nju osumnjičeni i njihovi advokati imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Belivuk i drugih 19 uhapšenih u četvrtak noćas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje će sprovedti istragu protiv njih zbog niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Pročitajte još

Prema pisanju nekih medija, Belivuk i ostali mahom su se branili ćutanjem, uz negiranje krivičnih dela. Među uhapšenima je i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike