24sedam otkriva sa kim je Velja Nevolja telefonom pričao o Ostoji Mijailoviću!

09.02.2021

16:51 >> 10:42

0

Autor: 24sedam

Sa druge strane telefonske veze je osoba o kojoj je 24sedam već pisao i ekskluzivno otkrio da je u pitanju stvarni nalogodavac Veljine ekipe

24sedam otkriva sa kim je Velja Nevolja telefonom pričao o Ostoji Mijailoviću!
Foto: 24sedam

Policija je došla do snimka na kojem se čuje kako Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, preti da će da reketira biznismena Ostoju Mijailovića. U razgovoru sa ljudima iz bezbednosnih struktura bliskih istrazi o kriminalnoj grupi Belivuka, 24sedam otkriva sa kime je ovaj šef mafije pričao kada je pretio uglednom privredniku i direktoru KK Partizan.

Na snimku se čuje kako Velja Nevolja kaže da će da ode kod Mijailovića u firmu i da mu uzme 20 vozila marke „rendž rover“ čija vrednost prelazi preko dva miliona evra. Sa druge strane telefonske veze je osoba o kojoj je 24sedam već pisao i ekskluzivno otkrio da je u pitanju stvarni nalogodavac Veljine ekipe. Reč je o Aleksandru Papiću, bratu Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SPBOK i kum bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića!

ATA Images

Kako smo ranije saznali, Velja Nevolja i njegova ekipa nisu delovali samostalno, već se iza svega nalazio čovek iz senke, koji je rukovodio njihovim akcijama. Brojni beogradski investitori bili su u strahu od Nevoljine ekipe. Prema svedočenjima našeg ranijeg sagovornika, kada bi odlučio da reketira nekog biznismena, nesrećni čovek bi počeo da dobija pozive navijača. Veljini žestoki momci sa tribine bi zatim počeli da obilaze građevinske radove, zaustavljaju kamione, prete radnicima i vrše pritiske sve dok se vlasnik ne odluči da “sarađuje”.

Kako se saznaje iz obaveštajnih krugova, Belivuk i Papić su bili u redovnoj komunikaciji. Papić je preko aplikacije “Sky” komunicirao s Belivukom i kad je ovaj bio u Crnoj Gori, kod Radoja Zvicera, vođe “kavačkog klana”, što je prethodilo hapšenju. Zbog svega toga izvori navode da je dubina odnosa Belivuka i Papića svakako nešto što treba ispitati.

U razgovoru sa direktorom jedne kompanije koja se bavi organizacijom klađenja i igara na sreću (ime poznato redakciji) došli smo do saznanja da je rukovodeće ljude kompanije prvo zvao upravo Aleksandar Papić, predstavljajući se kao čovek iz policije i kum tadašnjeg ministra policije. Naš sagovornik kaže da je od njega traženo da se sastane sa Veljom Nevoljom i Papićem kako bi se “dogovorili” o preuzimanju obezbeđenja nad kockarnicama ove kompanije i iznosu reketa koji bi se Belivuku i Papiću plaćao.

Aleksandar Papić

Oni koji su upoznati sa slučajem Aleksandra Papića pričaju da je po gradu išao sa obezbeđenjem, rotacijama i ljudima sa značkama.

Zvanično, Aleksandar Papić je vlasnik kompanije “Alcantara invest” d.o.o. koja je registrovana u opštini Savski venac. Ova firma se od 18. novembra 2016. godine nalazi u neprekidnoj blokadi računa u trajanju od 1.169 dana. Ipak, i pored blokade računa, ova kompanija je kupila hotel “Tonanti” u Vrnjačkoj Banji (bivša “Fontana”) po ceni od 750.000 evra, da bi ga sledeće godine preprodala kompaniji “Konrad”, u vlasništvu Darka Đurovića, odnosno firmi “Tonanti”, koju istoimeni osniva u julu 2016. godine.

Pročitajte još:

Ostalo je nepoznanica kako je “Alcantara invest” došla do 750.000 evra da kupi hotel u Vrnjačkoj Banji osim što je logično pretpostaviti da je novac stigao u vidu pozajmice na račun pomenute firme. Ko i pod kojim uslovima je pozajmio novac, zasad nije poznato.

Papić je takođe poznat po neisplaćivanju obaveza po osnovu zakupa za brojne ugostiteljske lokale koje je iznajmljivao. Zanimljivo, ti lokali su uglavnom u okolini Partizanovog stadiona, poput “Kašea” i “Puškina”, ali se Papić pominjao i kao zakupac kafea “Moda” u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Posećivao Veljin “bunker”

Kako saznajemo iz izvora bliskog bezbednosnim strukturama, na snimcima sigurnosnih kamera na stadionu FK Partizan može da se vidi da je Papić često posećivao Veljin “bunker” u kome su pronađeni droga i oružje.

Kako je ranije pisao Ekspres, još jedna kompanija se vezuje za ime Aleksandra Papića i bavi se programiranjem i računarskom opremom. Radi se o privrednom društvu “Tim system” d.o.o. iz Beograda koje se formalno vodi na izvesnog Tonija Apostolovića, koji je ujedno i vlasnik kompanije “IT excellence”.

Poslovanje ovih pravnih lica je bilo prilično skromno do 2017. godine kada se u toj godini beleži rast prihoda sa 87 miliona iz 2016. godine na 154 miliona. Rast prihoda je, kako saznajemo, posledica nekoliko lukrativnih ugovora sa državnim institucijama i brojnim uplatama u vidu naplate usluge posredovanja i konsaltinga, opet za poslove sa državnim institucijama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti