Navijači divljali na Džimijevoj sahrani, pa im policija oduzela telefone: Sadržaj nekih poruka odao Veljine planove i “poslove”!

11.02.2021

07:35 >> 11:52

0

Na nekim telefonima je pronađen interesentan”sadržaj, koji je ukazao na brojne povezanosti sa Veljom Nevoljom i njegovom ekipom, ali i njihovim poslovima

Navijači divljali na Džimijevoj sahrani, pa im policija oduzela telefone: Sadržaj nekih poruka odao Veljine planove i “poslove”!
Copyright Mup/24sedam/printscreen

Posle sahrane Timotija Stojanovića Džimija (24) iz Starčeva, pripadnika Partizanove navijačke grupe “Principi” na čijem čelu je uhapšeni Veljko Belivuk, policija je zaplenila oko 40 telefona koji pripadaju navijačima koji su bili na njegovoj sahrani. Pronađeni sadržaj, na nekim od zaplenjenih telefona, ukazao je na mnoge “poslove” Velje Nevolje, koji je dao značajan doprinos u njegovom hapšenju, saznaje 24sedam.rs

Timotije Stojanovic foto: 24sedam.rs

Timotije Stojanović je ubijen krajem januara na uglu ulica Nadelske i Matije Gupca u Starčevu, kada je upucan u stomak u sukobu dve grupe momaka, a zatim je izdahnuo u bolnici. Starčevce je iznenadio prizor kada se na njegovoj sahrani pojavila, kako kažu meštani, grupa nabildovanih i istetoviranih mladića, koji su okružili sanduk sa svih strana, a zatim su povadili baklje i pevali navijačke pesme.

Mesto ubistva-Starčevo 24sedam

Posle ubistva policija je uveliko bila na ulicama Starčeva i okoline, a kako saznajemo, policija je vršila pretres svih onih navijača koji su prisustvovali sahrani i koji su iz Beograda i drugih mesta.

-Policija je odmah nakon ubistva krstarila po Pančevu i okolini, međutim, proveravala je sve one navijače koji su prisustvovali sahrani. Neki su iz Beograda, neki iz Pančeva. Pretresom je pronašla i zaplenila oko 40 mobilnih telefona, koji su pripadali navijačima. Neki su bili šifrovani – navodi izvor blizak istrazi za 24sedam.rs i dodaje:

24sedam

-Na nekim telefonima je pronađen “interesentan”sadržaj, koji je ukazao na brojne povezanosti sa Veljom Nevoljom i njegovom ekipom, ali i njihovim “poslovima”. Ta zaplena je bila mali deo za sklapanje mozaika u prikupljanju informacija o Belivuku, koje je prethodilo njegovom spektakularnom hapšenju. Na neki način je dat dobar pravac u istrazi protiv Veljine ekipe – tvrdi naš sagovornik.

Prošle nedelje uhapšen je Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković, a sa njima još najmanje 20 muškaraca zbog sumnje da su članovi njihove ekipe koja su činila razna krivična dela i zverstva u Beogradu i ostatku Srbije.

Pročitajte još:

Na spisku nestalih, za koje se sumnja da ih je otela, mučila i ubila Veljina ekipa nalaze se Strahinja Marković, Lazar Vukićević, Jovo Kecman, Goran Veličković Goksi, Vukašin Gošović, Filip Marjanović, Ljubomir Lainović, Dario Đorđević, Goran Mihajlović, Aleksandar Gligorijević, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja.

Istražuje se da li iza smrti mladića Aleksandra Halabrina iz Alibunara, čije je telo pronađeno prošle godine u plitkom grobu nakon što je nestao na isti način kao i navodne žrtve Belivukove ekipe, stoji ista kriminalna grupa.

Veljko Belivuk i Marko Miljković lično se sumnjiče za tri krivična dela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom. Sumnja se da su po gotovo ustaljenom receptu odvlačili žrtve u vikendicu u Ritopeku, ali i u drugim “štekovima”gde su ih na najsuroviji način ubijali. Policija češlja sve Veljine štekove, a najavljena je i finansijska istraga svih članova ekipe koji su uhapšeni i određen im pritvor.

Istraga povodom Džimijeve smrti i dalje traje

Kakos mo ranije pisali, Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv V. J. (31) iz Starčeva zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u podstrekavanju, protiv I. S. (36), D. К. (44) i A. P. (43), svi iz Starčeva i još dve osobe, koja se nalaze u bekstvu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo dogovor za izvršenje krivičnog dela u saizvršilaštvu, a protiv I. S. i zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Istraga povodom ubistva i dalje traje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike