Tri meseca od pogibije malog Despota (4) u Zemunu: Njegov otac ima poruku za sve vozače

24.02.2021

10:32 >> 12:17

0

Dečakovi roditelji i večeras će biti na mestu nesreće u Prvomajskoj ulici

Tri meseca od pogibije malog Despota (4) u Zemunu: Njegov otac ima poruku za sve vozače
Copyright Printscreen/RTS

Danas se navršavaju tri meseca otkako je četvorogodišnji Despot Mrđić tragično nastradao na autobuskom stajalištu. Njegovi roditelji i večeras će biti na mestu nesreće u Prvomajskoj ulici.

Mali Despot je mnogo voleo da putuje autobusom, ali se njegov život tragično okončao baš na autobuskom stajalištu u Zemunu, pre tačno tri meseca.

Vozač GSP-a je zatvorio vrata na stanici u Prvomajskoj ulici, jer nije video dečaka na stepenicama kako ulazi, i potom prešao preko njega.

– Danas je tačno tri meseca kako je naše dete ubijeno, tako moram reći – počinje razgovor za RTS Despotov tata Vukašin Mrđić.

Autobusko stajalište na kom je stradao dečak Foto:24sedam/Katarina MIhajlović

Uputio je poruku svim vozačima, pogotovo onim u javnom saobraćaju, da jedan pogled u retrovizor nekome znači ceo život.

Okrivljenom vozaču bio je određen pritvor 26. novembra prošle godine, kada je lišen slobode. Pritvor je ukinut 9. decembra na osnovu predloga branioca i na osnovu obaveštenja postupajućeg zamenika javnog tužioca.

Vukašin Mrđić ukazuje na to da sudski proces još nije pokrenut. Prema njihovim ranijim saznanjima, tehnički pregled, koji se inače sprovodi u ovakvim situacijama, pokazao je da autobus nije bio tehnički ispravan.

Pročitajte još

Despotovi roditelji, rodbina, njihovi prijatelji i kolege okupiće se večeras u 18 časova na toj stanici u Zemunu sa apelom da se takve situacije više nikad ne ponove.

Iako slučaj još nije pokrenut, Vukašin kaže da on i supruga imaju vere i nade u naš pravosudni sistem i da će pravda biti zadovoljena.

– Decu u javnom gradskom saobraćaju niko ne spominje, oni su mali, posebno treba da se vodi računa o njima – ističe Vukašin Mrđić.

Porodici Mrđić su podršku dale i mnoge javne ličnosti, glumci i sportisti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike