Ko je uhapšeni vođa "Alkatraza": Neredi na utakmicama, beg na Kosovo... (VIDEO)

26.02.2021

10:59 >> 21:51

0

Svoj dosije Šobić je počeo da puni još 2008. godine

Ko je uhapšeni vođa "Alkatraza": Neredi na utakmicama, beg na Kosovo... (VIDEO)
Copyright MN Press

Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe “Alkatraz” Damjan Šobić (38) uhapšen je noćas pošto je policija u stanu koji koristi u beogradskoj opštini Palilula pronašla pištolj i 13 komada municije.

Beogradska policija u saopštenju precizira da je on osumnjičen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i u roku od 48 sati će biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

On je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj “glok” i 12 metaka.

Pročitajte još

Svoj dosije Šobić je počeo “da puni” još 2008. godine kada je učestvovao u izazivanju nereda na utakmici OFK Beograd-Partizan. Osim za Šobićem, tada je istraga pokrenuta i protiv Ljubomira Markovića zvanog Kića, Dragana Miščevića i Dragana Lovrea.

Srpska policija verovala je i da se Šobić u severnom delu KiM izvesno vreme krio zajedno sa članovima “Alkatraza”, Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe “Zabranjeni”, Ivana Perovića (20).

Krasić je vrlo brzo uhapšen u Belgiji, i izručen Srbiji, a potom i osuđen na 15 godina zatvora, dok su Isaković i trećeoptuženi V. M. su oslobođeni optužbi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike