Majka gledala snimak brutalnog prebijanja njenog sina: Nastavljeno suđenje za ubistvo Stefana Filića (19)

27.02.2021

09:11 >> 10:28

0

Stefan Filić ubijen je 2. februara

Majka gledala snimak brutalnog prebijanja njenog sina: Nastavljeno suđenje za ubistvo Stefana Filića (19)
Copyright Facebook/Stefan Filić

Na jučerašnjem suđenju pred Višim sudu u Smederevu Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane 2. februara prošle godine, pregledani su snimci kobne tuče ispred diskoteke “Brodolom”.

Prvi put, na prošlom ročištu, majka pokojnog mladića, Ljubinka Filić, izašla je iz sudnice jer nije mogla da odgleda snimke. Sada je, ipak, smogla snage i ostala u sudnici.

– Završeno je još jedno ročište. Teže nije moglo biti. Odvažilo se majčino srce da izdrži, da se stegne i prvi put odgleda ubistvo svog deteta, i pogleda ubicama u oči. Mogla sam da osetim svaki nokat zariven u moju kožu dok sam joj držala ruke dok je gledala ubistvo sina. Nema reči da se ta bol prenese – kaže za Novosti tetka pokojnog mladića, Javorka Marković.

Veštačenje

Zbog lošijeg kvaliteta snimaka tuče, sud je doneo rešenje da se oni upute na veštačenje i markiranje Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru za forenziku MUP Srbije. Ukoliko snimci ne stignu sa veštačenja do 13. aprila, za kada je najavljen nastavak glavnog pretresa, sud će ročište odložiti za drugi termin.

Stefanovi roditelji i brat teško podnose svako suđenje, ali ne odustaju od pravde.

– Za nas je ovo preteško. Održava nas vera u institucije ove države. Nadamo se da će se istina utvrditi i pravda biti zadovoljena – kaže tetka Javorka Marković.

Na jučerašnjem ročištu optuženima za ubistvo Nikoli Bojoviću (21) i Mitru Pandureviću (21) snimke su odgledali i svedoci Predrag Stojiljković i Mihajlo Vučković.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Momak je preminuo sutradan od zadobijenih povreda.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike