Saslušana Dijana Hrkalović: Došla u SBPOK u pratnji dva advokata

01.03.2021

12:35 >> 14:32

0

Bivša državna sekretarka MUP bila je bliska sa Veljkom Belivukom, navodno mu je i pomogla da bude oslobođen nakon hapšenja zbog učešća u ubistvu Vlastimi

Saslušana Dijana Hrkalović: Došla u SBPOK u pratnji dva advokata
dijana hrkalović sbpok - Copyright Antonio Ahel/ATAImages/Milos Tesic

Dijana Hrkalović opet je pozvana na saslušanje u SBPOK.

Hrkalovićevu saslušavaju povodom sumnji da je povezana sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom poznatijim kao Velja Nevolja.

Ona je u SBPOK došla u pratnji dva advokata.

Dijanu Hrkalović su mnogi dovodili u vezu sa uhapšenim Veljkom Belivukom zvanim Velja Nevolja i Darkom Elezom, a u medijima je često označavana kao njihova „zaštitnica“.

Veljko Belivuk navodno je bio je blizak sa bivšom državnom sekretarkom MUP  koja mu je navodno i pomogla da bude oslobođen zbog učešća u ubistvu Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama.

Ko su Elez i Belivuk

Elez je bosanski kriminalac koji je ranije osuđivan u Srbiji, a sada čeka konačnu odluku o izručenju BiH, dok je Belivuk 4. ferbruara uhapšen pod sumnjom da je organizator kriminalne organizacije koja je počinila najteža krivična dela pod okriljem navijačke grupe “Principi”.

Hrkalovićeva, koja se dovodi u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića i za koju se sumnja da je bila u kontaktu sa osobama iz kriminogene sredine, već je bila u policiji, a tada je navodno izjavila da “ništa nije radila sama”.

Pročitajte još

Juče je u SBPOK saslušan i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza. On je takođe pitan o vezama sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka. Nakon puštanja nije želeo da daje izjave za medije.

Aca Bosanac je, prema nezvaničnim informacijama, tvrdio da je u svojim poslovnim odnosima sa Belivukom došao preko višegodišnjeg poznanstva sa Slavišom Kokezom, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, koji je navodno imao važnu ulogu u “nameštanju” poslova Velji Nevolji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike