Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića: Optuženi ima koronu

12.03.2021

11:14

0

Sa suđenja su zbog bolesti izostala i dva branioca

Odloženo suđenje za ubistvo Blaža Đurovića: Optuženi ima koronu
Copyright Blažo Đurović Privatna arhiva

Suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Ðurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, odloženo je danas pred Višim sudom u Beogradu za 20. april.

Suđenje je odloženo jer je jedan od optuženih, Darko Vesković, pozitivan na kovid-19, pa nije privođen iz pritvora u sprecijalnu sudnicu u Okružnom zatvoru, gde se iz bezbednosnih razloga odvija ovo suđenje. Sa suđenja su zbog bolesti izostala i dva branioca.

Za ubistvo Ðrurovića, pored Veskovića, optužen je i Nemanja Ivanov. Obojica se skoro tri godine nalaze u pritvoru i od početka negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Ðurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Pročitajte još

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 metaka iz automobila ubili Ðurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Ðurović ubijen ispred kuće svog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike