Tuga u Lebanu! Preminuo deka (86) koji je pucao na provalnika!

23.03.2021

12:56 >> 13:54

0

Autor: N. G.

Nesrećni starac je preminuo prirodnom smrću 10 dana nakon incidenta u njegovom domu

Tuga u Lebanu! Preminuo deka (86) koji je pucao na provalnika!
Foto: Printscreen/Jugmedia.rs

Policajac u penziji Milutin Cvetković (86) iz Lebana, koji je pre desetak dana uhapšen jer je pucao na provalnika (34), umro je rano jutros, saznaje 24sedam.rs

Nesrećni starac je preminuo prirodnom smrću. Prema navodima lokalnih medija, penzioneru se poslednjih nedelju dana zdravstveno stanje pogoršalo, jer je imao problema sa srcem, ali i upalom pluća.

Podsetimo, Cvetković je uhapšen jer je ispalio hitac u provalnika koji je pokušao da opljačka njegovu kuću u kojoj je živeo sa nepokretnom suprugom. Razbojnik je zadobio teške povrede i hitno je prebačen u bolnici.

– Njemu je rana od metka prošla kroz dvanaestopalačno crevo i bubreg. Bubreg mu je odstranjen i dalje je, nažalost, u kritičnom stanju – kazao je ranije direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Incident se dogodio 20 minuta posle ponoći 13. marta.

– Ništa nisam čuo, uhvatio me je prvi san, dremuckao sam u fotelji pored moje supruge koja je čvrsto spavala. Probudio me čovek sa podignutom sekirom u rukama i sa fantomkom na licu, stajao je tačno iznad moje glave. Odmah sam skočio sa fotelje – opisao je tada za medije Cvetković, iskusni policajac i ratnik.

– Rekao mi je: Ti imaš pare, rekli su mi da imaš puno para i ako mi ih odmah ne predaš ode glava i tebi i tvojoj ženi – opisivao je taj događaj.

Pročitajte još:

Starac mu je rekao da ne viče jer se supruga uznemirila i da će mu dati sav novac, što je donekle umirilo provalnika.

– Znate, ja se od svog pištolja “765” nikada ne odvajam. Dok sam polako ustajao iz fotelje, praveći se da sam teško pokretan, iz čarape pored gležnja izvukao sam pištolj i pošto sam video da ima nameru da me ubije, pucao sam u njega. Ciljao sam nogu, tog momenta on se srušio na pod, a ja sam odmah pozvao policiju – pričao je starac za medije.

Penzioner je posle 48 sati policijskog zadržavanja, pušten da se brani sa slobode. Njegov slučaj podelio je javnost u Srbiji da li treba da odgovara zbog pokušaja ubistva ili da bude oslobođen krivice jer je branio samo svoju porodicu i svoju kuću.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi