Uhapšen poznati niški političar! Tužilaštvo traži pritvor

24.03.2021

10:17 >> 13:28

0

Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. postao direktor Blok signala DOO koje je ubrzo otišlo u stečaj

Uhapšen poznati niški političar! Tužilaštvo traži pritvor
Copyright Printscreen/ TV Zona plus

Poznati niški političar i privrednik Ljubivoje Slavković (69) uhapšen je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica.

On i njegov kolega I.S. (69) se terete da su preduzeće “Blok signal” oštetili za 2.656.482 dinara jer su prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD “Blok signal”, prenosi “Telegraf.”

– Sumnja se da je Lj.S. poklonio automobil marke “škoda” I.S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.680 dinara dok je I.S. njemu poklonio “mazdu” i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara – naveo je MUP.

Pročitajte još

Više javno tužilaštvo u Nišu danas je nakon saslušanja predložilo sudu da odredi pritvor  Ljubivoju Slavkoviću (69) i I. S. (44). Pritvor je predložen radi sprečavanja da utiču na svedoke koje je potrebno ispitati u daljem toku istrage, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Borislav Radonjić.

Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

On je ukazao da je nakon saslušanja osumnjičenih Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njih zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ljubivoje Slavković je godinama unazad u Nišu obavljao rukovodeće funkcije u preduzećima a bio je i politički aktivan. Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi “Pčelica”, Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji kao i privatnoj firmi MGF Promo..

Pored ostalog, zamenik gradonacelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. je direktor “Blok signala DOO” koje je ubrzo otišlo u stečaj.

Isključen je iz SNS 2014. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike