Stigli rezultati obdukcije: Dajana (22) nasmrt iskrvarila, Nenad (26) je sedam puta ubo! Meštani protestuju!

25.03.2021

11:25 >> 08:30

0

Prema nalazima sudske medicine, osumnjičeni za ubistvo je izbo žrtvu po gornjem delu tela (grudima) i vratu kuhinjskim nožem. Uzrok smrti je krvarenje

Stigli rezultati obdukcije: Dajana (22) nasmrt iskrvarila, Nenad (26) je sedam puta ubo! Meštani protestuju!
Copyright Dajana i Nenad Printscreen/Facebook

Srbin Nenad Lazarević (26) izbo je nožem nasmrt svoju suprugu Dajanu (22) u stanu u Salcburgu, dok su njihova deca spavala u sobi. Rezultati obdukcije lede krv u žilama, jer su pokazali da je Lazarević suprugu ubo čak sedam puta, a da je nesrećna žena preminula od obilnog krvarenja.

Tragedija se dogodila u nedelju, 21. marta, uveče u stanu srpske porodice u Salcburgu. Prema nezvaničnim informacijama, između njih je došlo do sukoba oko razvoda, a zatim je Nenad dograbio kuhinjski nož i usmrtio Dajanu. Telo je smestio u fioku kreveta, a zatim je pozvao dadilju i predao se policiji.

Rezultati obdukcije pokazuju da je Lazarević nemilosrdno ubadao ženu sečivom, dok nije izdahnula.

-Prema nalazima sudske medicine, osumnjičeni za ubistvo je izbo žrtvu po gornjem delu tela (grudima) i vratu kuhinjskim nožem i to sedam puta. Uzrok smrti je krvarenje – navodi austrijski portal sn.at preliminirane rezultate odbukcije i dodaje da je osumnjičeni u utorak prebačen u pritvor u Puč Urštejnu.

Foto: Fejsbuk

Lazarević je izazvao oštre reakcije u javnosti, jer je posle ubistva na svom i Dajaninom Fejsbuk profilu postavio njihovu zajedničku sliku, a zatim je odšetao u policijsku stanicu i predao se.

Još je misterija kako je posle hapšenja sutradan ujutru na Dajaninom profile ispod fotografije osvanuo njegov komentar: ““Počivaj u miru srce moje!“, što je razbesnelo korisnike društvenih mreža.

Austrijanci protestuju zbog Nenada

Koliki je bes u javnosti izazvao Nenadov zločin, govori podatak da se oko 40 ljudi okupilo u znak protesta najpre u parku Hans-Lehne u Salcburgu, a zatim su se prebacili u centar grada. Reč je o spontanom okupljanju u znak protesta protiv nasilja nad ženama, a ovom slučaju je bilo teme i u austrijskim emisijama.

Kako je 24sedam.rs ranije pisao, njih dvoje su živeli razdvojeno a Dajana je planirala da se rezvede od njega. Nažalost, on je već bio nasilan prema njoj, a prema rečima svedoka, pretio joj je da će je zaklati “kao kokošku”.

U decembru prošle godine Nenad je nasrnuo i na nju i na njene roditelje i nakon toga, u februaru ove godine, sud u Salcburgu propisao mu je zabranu prilaska.

Profimedia

– Oni su ipak nastavili da se sastaju. Dajana je čak želela da povuče zahtev za razvod, ali su se tome protivili njeni roditelji. Kobne večeri oni su se sastali da bi mu ona to rekla, međutim sukobili su se i on je izbo nožem u vrat i grudi – kaže izvor upoznat sa slučajem za medije.

Prema pisanju austrijskih portala, Nenad je bio uslovno osuđen na 12 meseci robije, od čega je dva meseca trebalo da provede u zatvoru. Njemu je u tu zatvorsku kaznu uračunato vreme provedeno u pritvoru, te je on neposredno pred zločin 25. februara pušten na slobodu.

Počitajte još:

Takođe, određena mu je zabrana prilaska, a presuda mu je izrečena pre mesec dana.

– On je u više navrata maltretirao svoju mladu suprugu od februara do decembra 2020. godine. Tukao ju je i redovno gušio. U presudi iz februara navodi se da joj je više puta pretio ubistvom. Govorio joj je da će je zaklati, da nema problem da joj naudi i da je “ubije kao kokošku” – pišu austrijski mediji.

Podaci ukazuju i da je nasilje koje je Danijela trpela otkriveno na porodičnoj proslavi 25. decembra 2020. godine.

– On se na proslavi napio i iz džepa je izvukao nož i nasrnuo na njenog brata i pretio mu ubistvom. Tada je udario i Dajaninu majku, a na kraju i njenog oca koji je pokušavao da mu uzme nož. Svi članovi ove porodice su skočili da ga obuzdaju, a na kraju su ga zaključali na balkon dok nije stigla policija – prenose austrijski mediji.

Istraga je u toku.

Radio kao čistač, boravište dobio zahvaljujući Dajani rumunskoj državljanki

Nenad Lazarević je u Austriji radio kao čistač. Osumnjičeni za ubistvo i žrtva živeli su u Austriji nekoliko godina.
-Srbin je dobio dozvolu boravka u Austriji venčavanjem sa Dajanom, koja je državljanka Rumunije i Evropske unije – navode mediji.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike