Plaćeni ubica iz Srbije u ljubavnom četvorouglu: Likvidirao bečkog frizera, policija nudi nagradu od 40.000 €

25.03.2021

20:00 >> 07:05

0

Autor: E. H.

Arnold Šmit nije imao ni dugove, ni poroke, ni veze s kriminalom. U salon mu je ušao nepoznati muškarac i pucao mu u grudi. Dok je frizer umirao ubica mu je

Plaćeni ubica iz Srbije u ljubavnom četvorouglu: Likvidirao bečkog frizera, policija nudi nagradu od 40.000 €
Copyright Policija ispred salona Arnolda Šmita Foto: Printscreen/ krone.tv/Pixabay

Austrijska policija ponudila je nagradu od 40.000 evra za informaciju o ubici iz Srbije koji se sumnjiči za likvidaciju omiljenog bečkog frizera Arnolda Šmita. Likvidacija u mafijaškom stilu je već pet godina potpuna enigma za istražitelje koji su jedinu „mrlju“ u životu žrtve našli među njegovim – ljubavnicama!

Arnold Šmit je 16. novembra 2016, kao i mnogo puta pre toga ošišao jednog od svojih redovnih mušterija, a onda ga ispratio do vrata. Tada se na ulazu pojavio muškarac obučen u crno, prišao mu na dva metra i pucao u grudi. Dok je frizer umirao, ubica mu je preneo kratku poruku i nestao. Posle pet godina, istraga je policiju usmerila ka Srbiji…

Arnold Šmit Foto: Printscreen/Facebook

Ubica se nije krio. U susednoj prostoriji jedan od Šmitovih radnika šišao je mušteriju. Bio je leđima okrenut, ali je video odraz ubice u ogledalu. I on je njega pogledao, a onda nestao. U slučaju u kojem ništa nije jasno, jedino je sigurno da zločin nije slučajan, piše portal kurier.at.

– Pretpostavljamo da ga je ubio plaćenik – kaže za ovaj portal glavni inspektor Helmut Fišher iz bečke državne kancelarije kriminalističke policije.

Frizerski salon Foto: printscreen/kurier.at

Istraga policiju vodi u pravcu Srbije. Postoji nekoliko činjenica koje govore u prilog tome.

– S jedne strane, oružje koje je korišćeno je bilo marke „Zastava“ – srpski pištolj. Počinilac odeven u crno nije bio maskiran. Dakle, nije morao da brine da će ga ovde prepoznati – zaključuje Fišer.

Kako dodaje, verovatno se radi se o srpskom državljaninu starosti od 40 do 50 godina, visine oko 1,70 metara, snažne građe, tamnije puti, gustih obrva. Naglašava i da je utvrđeno da je ubica imao strani akcenat.

Pročitajte još

Posle pucnjave, ubica je Šmitu preneo kratku poruku – ali šta tačno, ostalo je misterija. Prijateljica i komšinica ubijenog ispričala je da se on pre zločina požalio da ga prate.

– Rekao je mojoj majci da oseća da ga nadgledaju u salonu – kazala je Isabela Glasl za kurier.at, a onda ispričala jedan incident koji do ubistva Šmita nije imao nikakvog smisla.

– Dve nedelje pre zločina čovek je šetao uličicom i neprestano je gledao u Arnoldov stan u potkrovlju. Bio je toliko uzrujan da je greškom pokušao da uđe u moj automobil. Reagovala sam zbunjeno: „Halo? Šta je to?“. Izvinio se, sa naglaskom, i seo u automobil koji je bio parkiran dva ili tri mesta dalje od mog i odvezao se – ispričala je ona.

Zašto je frizer ubijen za nju je misterija, ali i za policiju.

– Istražitelji su prošli uzduž i popreko kroz život i prošlost Arnolda Šmita. Poslali smo i međunarodne upite. Nikada se njegovo ime nije pojavilo ni u jednoj policiji. Za nas je on prazan list papira – kaže istražitelj Fišher.

Ubica koristio pištolj “zastava”   Ilustracija/Foto: Printscreen MUP

Šmit nije imao dugove, porok ili neprijatelje. Nije imao nikakve veze sa podzemljem, ali je imao problema u privatnom životu i to ljubavnih!

– Otprilike godinu dana pre smrti, zaljubio se u drugu ženu i najavio razvod supruzi sa kojom je bio u braku oko 20 godina – kaže Fišer.

– Razvod nije prošao bez problema, jer je prva žena, s kojom je imao ćerku, bila veoma nezadovoljna – opisuje istražitelj.

Dogovoreno je bilo da ona sa ćerkom koristi njihovu kuću još godinu dana, a onda da se iseli. Razvod je opteretio i odnos sa ljubavnicom, pa su se problemi samo nizali, kažu prijatelji.

– Iako su planirali venčanje Arnold mi je u jednom trenutku rekao da ne želi da se opet ženi – kaže prijateljica Izabela Glasl.

A onda su istražitelji čuli glasinu da se Arnold Šmit žalio i na radnicu koja je imala ljubomornog muža.

– Naravno da smo sve to ispitali – potvrđuje Fišer – ali ni u jednom slučaju se ne mogu potkrepiti nikakve sumnje.

Austrijska policija tako je naišla na zid. Ubica za kojeg se sumnja da je Srbin jedini bi mogao da otkrije zbog čega je Arnold Šmit ubijen, pa je policija ponudila novčanu nagradu od 20.000 evra za informacije koje bi odvele istražitelje do njega. Sada je ta nagrada povećana na 40.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike