Miša Ognjanović znao ko mu radi o glavi: Advokat u sefu čuvao tajnu svesku sa važnim informacijama

24.03.2021

21:29 >> 22:47

0

Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović imao je tajnu svesku, koja vodi do nalogodavaca njegove brutalne likvidacije 28. jula 2018.

Miša Ognjanović znao ko mu radi o glavi: Advokat u sefu čuvao tajnu svesku sa važnim informacijama
Copyright Foto: Wikipedia

Ubijeni advokat Dragoslav Miša Ognjanović imao je tajnu svesku, koja vodi do nalogodavaca njegove brutalne likvidacije 28. jula 2018. i koja otkriva ko ga je i kako pratio i za čiji račun!

Mišina sveska će nedvosmisleno pred lice pravde izvesti tadašnje funkcionere MUP koji su ga u dužem vremenskom periodu pratili i o njegovom kretanju obaveštavali vođe “kavčana”, kojima se Ognjanović debelo zamerao, braneći Luku Bojovića, ali i druge “škaljarce” i njihove saradnike, piše “Srpski telegraf”.

Policija je Mišinu svesku pronašla u tajnom sefu nakon njegovog ubistva i uvrstila je u istražne dokaze.

– Miša je imao svesku u kojoj je sve pisao i koja je bila neka vrsta dnevnika. U njemu je napisao da ga policija prati, naslutio je da mu se sprema likvidacija, ali i ko stoji iza plana o atentatu. Pisao je i da zna ko mu iz MUP radi o glavi. Zapisivao je događaje, zapažanja, ali i sumnje u vezi s određenim policajcima. Takođe, na više mesta je napisao i s kim se iz policije viđao da bi mu pružili neke informacije i da mu pomognu. Na nekoliko mesta Miša spominje Dijanu Hrkalović, tadašnju državnu sekretarku MUP – tvrdi dobroobavešteni izvor Srpskog telegrafa koji nije želeo da govori u kom kontekstu je Hrkalovićeva pominjanja.

Pored sumnji i konstatacija vezanih za praćenje, Ognjanović je zabeležio na više mesta da ga policija prisluškuje i da je skretao pažnju sagovornicima na tu okolnost. Na stranama uredno vođenog dnevnika ubijeni advokat je pisao i svoje brojne transakcije.

Antonio Ahel/ATAImages

– U svesci su upisane transakcije koje je vršio. Pisao je koliko mu je uplaćeno novca i na dinarskim i na deviznim računima, a beležio je i veće isplate s računa. Zavodio je i novčane iznose koje je dobijao na ruke od klijenata. Tu su mu upisane i veze s ljudima iz svih sfera javnog života, ali i privatni kontakti – otkriva izvor.

Tajna sveska sadrži i posebno interesantan odeljak u kojem je Miša prepričavao konverzacije koje je vodio sa šefom “zemunskog klana” Lukom Bojovićem.

Pročitajte još:

– Miša je sebi kao podsetnik beležio šta treba da uradi za Luku Bojovića nakon što bi se s njim sreo u zatvoru, a zapisivao je i detalje iz razgovora s Bojovićem koje su vodili tokom tih poseta u zatvoru.

Da podsetimo, Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula sa šest hitaca iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je stanovao. U pucnjavi je u desnu ruku ranjen advokat Petar Ognjanović (27), koji se s ocem vraćao s večere. Dvojicu napadača na Ognjanoviće pojurile su komšije koje su svedoci tragičnog događaja.

Svetozar Vujačić: Bar njih petoro znalo šta se sprema Miši

Najmanje petoro ljudi u Srbiji znalo je šta se Ognjanoviću sprema jer je duže od godinu dana praćen i nezakonito prisluškivan.

– Sigurno da se radilo o nezakonitom praćenju jer bi, u suprotnom, bile zavedene naredbe za njegovo praćenje, koje sud mora da naloži, i ta radnja bi morala da traje kraće od godinu dana – rekao je Svetozar Vujačić, savetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Advokat Vujačić kaže da je uveren da će ova garnitura na vlasti uskoro da saopšti imena ubica i nalogodavaca iz sveta kriminala i policije.

– Kriminalci su svakako imali saučesnike u zločinu iz izvršne vlasti, a sada se intezivno radi na istrazi i budite uvereni da će uskoro da se dozna sve – istakao je Vujačić.

Branio “škaljarce”

Negirao umešanost u zločin Luka Bojović
Profimedia

*Dragoslav Miša Ognjanović bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara
*Bio je angažovan u velikim broju medijski najpraćenijih slučajeva u Srbiji
*Zvali su ga Đavolji advokat
*Branio je Slobodana Miloševića šest godina pred Haškim tribunalom, a bio je i zastupnik njegove supruge Mirjane Marković
*U slučaju ubistva Brisa Tatona bio je jedan od advokata Đorđa Prelića, vođe navijača Partizana, osuđenog zbog ubistva francuskog navijača
*Branio je Luku Bojovića, a zastupao ga je u postupcima pred sudovima u Beogradu i Španiji
*Bio je branilac u slučajevima “Havana” i “Durmitor”, u kojima su optuženi bliski “škaljarskom klanu”
*Pre ulaska u advokaturu, Miša je radio je u Trećem odeljenju beogradske policije, specijalizovanom za istrage ubistava
*Iz prvog braka sa svojom vršnjakinjom Ninoslavom ima sina Petra, bio u brakovima sa Natalijom Mihić i Sanjom Papić. Sa Natalijom je dobio sina Mihaila, a sa Papićkom ćerku Laru.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike