Bivši predsednik opštine Palilula pušten da se brani sa slobode: Bašić je priveden zbog nastavka zabranjene gradnje višespratnice

27.03.2021

11:22 >> 12:11

0

Bašić i druga dvojica osumnjičenih su pred tužiocem izneli svoju odbranu i detaljno pojasnili koje su radnje zajedno i pojedinačno preduzeli u vezi sa spor

Bivši predsednik opštine Palilula pušten da se brani sa slobode: Bašić je priveden zbog nastavka zabranjene gradnje višespratnice
Copyright Pixabay/Printscreen

Nakon saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, bivši predsednik opštine Palilila Danilo Bašić i još dvojica osumnjičenih za nelegalnu gradnju pušteni su da se brane sa slobode, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Oni su juče privedeni i određeno im je policijsko zadržavanje zbog nastavka gradnje višespratnice na opštini Palilila, iako je već bila zabranjena odlukom Građevinske inspekcije, a sporni objekat nikada nije dobio građevinsku dozvolu.

Bašić i druga dvojica osumnjičenih su pred tužiocem izneli svoju odbranu i detaljno pojasnili koje su radnje zajedno i pojedinačno preduzeli u vezi sa spornim objektom i da su angažovali radnike da bi ga završili.

Zgrada je već bila dobrim delom sagrađena od strane prethodnog investitora koji je u bekstvu, i za kojim je na predlog tužilaštva raspisana poternica.

Takođe, pojasnili su da su oni pozajmili prethodnom investitoru određene novčane iznose, a kako na objektu nije bilo rešenje da se zabranjuje dalje izvođenje radova, želeli su da završe objekat, kako bi povratili svoja sredstva, rekli su okrivljeni u odbrani.

Pročitajte još

Tužilaštvo ukazuje da je nakon detaljnog saslušanja odlučilo da se dalja istraga nastavi redovnim putem, bez predlaganja pritvora, imajući u vidu da za to ne postoje osnovi. Pojašnjava da osumnjičeni imaju prebivalište, izneli su svoju odbranu i nisu osuđivani.

Što se tiče daljeg postupka, tužilaštvo će ispitati određene svedoke, pribaviti i dodatnu dokumentaciju, a nakon toga doneti odluku.

Tužilastvo je istaklo da je na njegov predlog određen pritvor protiv prvog i glavnog investitora i da je za njim raspisana poternica koja je na snazi.

Bašić i ostali se terete za krivično delo “građenje bez građevinske dozvole”, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna.

Bašić je bio predsednik opštine Palilula i pomoćnik današnjeg lidera Stranke slobode i pravde (S SP) Dragana Đilasa dok je bio gradonačelnik Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike