Majka Milorada koji je poginuo spasavajući sina neutešna: "Zadržao je bombu na stomaku i raznela ga je"

27.03.2021

20:22 >> 20:24

0

Autor: M.Vu

Milorad A. (45) poginuo je danas u selu Tešica kod Aleksinca kada je eksplodirala ručna bomba u kući njegovog pokojnog brata

Majka Milorada koji je poginuo spasavajući sina neutešna: "Zadržao je bombu na stomaku i raznela ga je"
Profimedia/Pixabay

Milorad A. (45) poginuo je danas u selu Tešica kod Aleksinca kada je eksplodirala ručna bomba u kući njegovog pokojnog brata. U trenutku tragedije, u kući je bio i Miloradov osmogodišnji sin. Mališan je zadobio lakše povrede, ali njegovom ocu, nije bilo spasa.

U selu je muk. Niko ne veruje kakva je tragedija zadesila ovu porodicu. Baka Cveta nedavno je izgubila mlađeg sina, a danas je ostala i bez starijeg – Milorada.

Pre tri meseca Cvetin mlađi sin Igor preminuo je iznenada, od srčanog udara, a nije ni slutio da će ono što je za njim ostalo ubiti njegovog rođenog brata. U natkasni kraj njegovog kreveta nalazila se bomba, priča baka Cveta dok pokazuje sliku sa sinovima, piše “Telegraf.rs”.

Upravo tu bombu pronašao je Milorad dok je pregledavao bratovljeve stvari.

– Krevet je bio u garaži, uneli smo ga unutra. Sin je gledao stvari i pretraživao ih je i nađe neku bombu. Moje unuče ide u prvi razred, pogleda je i kaže: “Deda, evo bomba”. I moj sin je uzme, da zaštiti dete, dete je pobeglo u kuhinju, a on je zadržao bombu na stomaku i raznela ga je – priča majka Cveta.

Nije mogla da mu pomogne, njen sin je ležao na podu.

Kako kaže, znalo se za tu bombu, ali njen sin Igor nije hteo da se ona uništi.

Pročitajte još

– Mlađi sin je doneo tu bombu iz vojske, još pre 20 godina. Stajala je, niko je nije dirao. Kazao mi je “Cano, to nije opasno, to je dimna bomba, neka stoji tu”. Bomba je bila u fioci koja je bila pored kreveta. Sin je gledao šta ima, šta je ostalo od stvari i tako je našao. Strah ga je terao, nije on vojsku služio, on je obezbeđenje – kazala je majka Cveta.

Istragom bi trebalo da bude ustanovljeno kako je tačno došlo do tragedije. Prema jednoj verziji, mališan je aktivirao bombu, ali baka mališana misli da ju je slučajno aktivirao njen sin.

Tragedija se desila u prepodnevnim satima, a Milorad je neposredno pre toga sa rođakom pio kafu i planirao da seče drva.

U popodnevnim satima telo nesrećnog muškarca već je bilo u kovčegu, koji je izložen u kući. Tu je i krst s njegovim imenom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti