Banda maloletnika urniše grad: Digli u vazduh automat za cigarete, tresla se cela prestonica!

28.03.2021

18:45 >> 19:47

0

Mladići između 15 i 17 godina kod sebe su imali deo ukradenih cigareta. Uhapšeni su Srbin, Austrijanac i Iračanin

Banda maloletnika urniše grad: Digli u vazduh automat za cigarete, tresla se cela prestonica!
Copyright Automat ftoto: Bild: LPD Wien

Banda maloletnika digla je u vazduh eksplozivom automat za cigarete u strogom centru Beča. Reč je o grupi koju čine mladići od svega 15 do 17 godina, a među uhapšenima je i maloletni Srbin, saznaje 24sedam.rs

Grupa problematičnih maloletnika već duže vreme hara austrijskom prestonicom, a u ponedeljak, oko 19.45 sati, u ulici Vekštrase dogodio se incident koji je uznemirio stanovnike grada.

Dogodio se prasak koji se čuo u gotovo svim delovima Beča, a niko nije mogao ni da sanja da je reč o eksploziji izazvnoj zbog banalne stvari – cigareta.

-Grupa mladih digla je u vazduh automat za cigarete. Meštani i prolaznici čuli su snažnu eksploziju i alarmirali su policiju. Navodi se da su mladići oštetli automat snažnom pritehničkom ekslpozivnom napravom, kako bi ukrali cigarete – navodi izvor za austrijski portal kurier.at

foto: Bild: LPD Wien

Policija je odmah započela „lov“ na osumnjičene za ovaj drski postupak. Policijska patrola je zaustavila trojicu mladića za koje se ispostavilo da su najverovatnije učestvovali u incidentu.

-Mladići između 15 i 17 godina kod sebe su imali deo ukradenih cigareta. Uhapšeni su Srbin, Austrijanac i Iračanin – navode iz austrijske policije.

Pročitajte još:

Automat je potpuno uništen, a prolaznici su mogli da vide razbacane krhotine i oštećenja na okolnim lokalima.

Identitet napadača nije poznat, a istraga je u toku.

Nažalost poslednjih nedelja ovo nije jedini slučaj kada Srbin puni stupce crnih hronika u austrijskim medijima. Veliki bes u javnosti izazvao je Srbin Nenad Lazarević (26), koji je 21.marta nožem nasmrt izbo suprugu Dajanu (22) u stanu u Salcburgu, dok su njihova deca spavala u sobi.

Prema nezvaničnim informacijama, između njih je došlo do sukoba oko razvoda, a zatim je Nenad dograbio kuhinjski nož i usmrtio Dajanu. Telo je smestio u fioku kreveta, a zatim je pozvao dadilju i otišao u policiju da se preda.

Rezultati obdukcije su pokazali da je Dajanu ubo čak sedam puta nožem, posle čega je nesrećna žena preminula usled obilnog krvarenja.

Dajana i Nenad Foto: Facebook

Posle ubistva Nenad je i na svom i na Dajaninom Fejsbuk profilu postavio njihovu zajedničku sliku, a zatim je otišao u policijsku stanicu i predao se.

Još je misterija kako je posle hapšenja, sutradan ujutru, na Dajaninom profilu ispod njihove fotografije osvanuo njegov komentar: “Počivaj u miru srce moje!”. To je razbesnelo brojne njihove prijatelje.

Ovo ubistvo je izazvalo oštre reakcije u Austriji zbog čega su se mnogi ljudi spontano okupljali na ulici u znak protesta protiv nasilja nad ženama.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike