Stojkovićeva posle saslušanja: Terete me za nekoliko objava na Tviteru, nikoga ne pozivamo da se ne vakciniše

02.04.2021

18:53 >> 07:51

0

Predsednica pokreta Živim za Srbiju, lekarka Jovana Stojković, nakon saslušanja u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal izjavila je da se teret

Stojkovićeva posle saslušanja: Terete me za nekoliko objava na Tviteru, nikoga ne pozivamo da se ne vakciniše
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica pokreta “Živim za Srbiju”, lekarka Jovana Stojković, nakon saslušanja u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal izjavila je da se tereti za nekoliko objava na Tviteru u kojima je prenosila vesti objavljene u medijima uz svoje lične komentare i dodala da smatra da ima pravo na to kao slobodan grđanin i lekar.

– Mi kritikujemo politiku vakcinacije, ne pozivamo nikog da se ne vakciniše, to nas ne zanima, želimo slobodu izbora – rekla je Stojkovićeva novinarima ispred Palate pravde, gde je prethodno u tužilaštvu ispitana povodom krivičnog dela iznošenje lažnih tvrdnji, a u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, što je dovelo do uznemirenja javnosti.

Dodala je da je na saslušanju negirala bilo kakvo krivično delo delo jer, kako je rekla, ne postoji širenje panike u činjenici da je prenela objave iz medija i naglasila da su njena istupanja potkrepljena dokazima, naučnim istraživanjima i nečemu što i lekari govore.

Prenela je novinarima i da je jutros posle šest časova policija izvršila pretres njenog stana i stanova još četiri privedene osobe i zaplenila kompjutere i telefone jer su, kako je rekla, optuženi za širenje panike na društvenim mrežama.

Ne brine za to šta će se dalje dešavati jer, kako je navela, govori istinu i ima dokaze za to. Smatra da je ovaj postupak “čist politički pritisak i zastrašivanje”.

Danas je zbog širenja panike na društvenim mrežama saslušana i potpredsednica pokreta ”Živim za Srbiju” Tamara Bradić.

Branilac Jovane Stojković, advokat Milina Dorić, rekla je novinarima da je privođenje njene klijentkinje političko proganjanje i nepoštovanje ustavnih prava koja su zagarantovana svim građanima.

Ona je napomenula da Stojkovićevoj nisu vraćeni telefoni i računar koje je policija oduzela tokom pretresa.

Pročitajte još:

Protest protiv mera u Pionirskom parku, bila i Stojkovićeva

Stotinak ljudi, mahom starijih, okupilo se danas u Pionirskom parku u Beogradu na protestu protiv mera čiji je cilj suzbijanje širenja koronavirusa.

Protest je podstaknut hapšenjem predsednice pokreta “Živim za Srbiju” lekarke Jovane Stojković i drugih antivaksera, a organizovale su ga njihove pristalice preko društvene mreže Fejsbuk.

Oko dvadeset ljudi se okupilo ispred velikog transparenta na kojem je crvenim i crnim slovima ispisano: “Stop kovid fašizmu”, dok su ostali sedeli na klupama u parku, preneo je “Blic”.

Skupu je nakon saslušanja u Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prisustvovala i Jovana Stojković.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike