Baksuzni vozači BMW-a na Gradini: Kod Bugarina pronađena droga, kod Turaka viski

19.04.2021

11:45 >> 12:28

0

Autor: Lj.K.

Bugarin na povratku iz Španije sakrio semenke marihuane , a Turci 17 flaša čivasa i balantajna

Baksuzni vozači BMW-a na Gradini: Kod Bugarina pronađena droga, kod Turaka viski
Copyright Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 18. aprila na izlazu graničnog prelaza Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 17 flaša viskija i gotovo 300 grama semena marihuane.

Seme marihuane je otkriveno kada je na prelaz oko 20 časova pristigao BMW bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji bugarski državljanin, putujući iz Španije ka Bugarskoj.

Tokom detaljnog pregleda automobila, službenici su iza zaštitne plastike u kaseti ispred suvozačevog sedišta pronašli plastičnu kesu ispunjenu ampulama u kojima se nalazilo seme marihuane.

Nakon preciznog merenja, utvrđeno je da se radi o ukupnoj količini od 276 grama semena, odnosno 4.005 semenki zapakovanih u 92 providne ampule.

pročitajte još:

Nekoliko sati kasnije, u 3.45, na prelaz je stigao i BMW austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji turski državljanin, sa suvozačem.

Iako su oba putnika službenicima rekla da nemaju ništa da prijave, ubrzo je utvrđeno da se u prtljažniku nalaze torbe prepune viskija.

Naime, iako je prema važećim propisima dozvoljeno sa sobom preko granice nositi litar žestokog alkoholnog pića, ova dvojica putnika su ponela čak 17 flaša, od čega najviše “čivasa” – 14 flaša, i tri boce “balantajna”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike