Ko je najslabija karika u CZ: Kod Belivukovog saradnika pronađen mobilni, kod Legije pištolj!

20.04.2021

19:00 >> 07:06

0

Autor: Lj. Keković

Jotki doturen telefon sa koga je dogovarao kombinaciju sa sudijom Vrhovnog suda da mu se ukine presuda, pohapšen vrh srpskog pravosuđa

Ko je najslabija karika u CZ: Kod Belivukovog saradnika pronađen mobilni, kod Legije pištolj!
Copyright 24sedam/Tanjug/Rade Prelić/Profimedia

Nešto je trulo u Bačvanskoj 14, u najvećem okružnom zatvoru za pritvorenike u Srbiji, jer do osumnjičenih za najteža krivična dela, pacovskim kanalima, iz sveta s ove starne žice stižu mobilni telefoni, droga, smrtonosne doze otrova, pa čak i oružje!

Poslednji takav slučaj otrkiven je kod Marka Miljkovića, najbližeg saradnika vođe kriminalnog klana Velje Nevolje, koji je, navodno sa prošvercovanog mobilnog, iz ćelije pretio i slao signale u spoljni svet ko da drži jezik za zubima.

Prevelik rizik za advokata

Sumnja je, kao i obično, prvo pala na advokate, ali dobro obavešteni sagovornik 24sedam, smatra da su branioci osumnjičenih ionako na udaru, te da za njih unošenje telefona za klijenta predstavlja isuviše veliki rizik, koji podrazumeva i oduzimanje licence za bavljenje advokaturom.

Krtica je obično, pokazalo je, kaže, iskustvo, neko iznutra, od zaposlenih.

– To je, najverovatnije, neko od zaposlenih, koji ima dodira sa ljudima iz klana. Kada pričamo o telefonima, to nije prvi, to je sto i prvi put da se pritvoreniku doturi telefon. Obično se mobilni doturao u delovima, dok se droga pakovala u kesice od supe, patike, konzerve… – kaže naš sagovornik, koji ima i jednu drugu teoriju o Miljkovićevom telefonu.

Ne bi, kaže, isključio ni mogućnost da mu je telefon „prijateljski“ doturen, da bi se saznalo sa kim je na vezi i kakva je sadržaj tih razgovora.

pročitajte još:
pročitajte još:

Jotka s mobilnim ukopao i sudiju i tužioca

Sagovornik 24sedam podseća na sličan slučaj od pre desetak godina, kada je vođi kruševačkog klana Zoranu Jotiću Jotki doturen telefon sa koga je dogovarao kombinaciju sa sudijom Vrhovnog suda, da mu se ukine presuda.
– Na osnovu Jotkine komunikacije iz CZ-a, uhapšen je sudija Vrhovnog suda Ljuba Vučković, bivši zamenik specijalnog tužioca Milan Radovanović, i još nekolio osoba. Ne bih isključio da je i u slučaju Miljkovića slična stvar u pitanju, a da je neko, slučajno ili namerno, istrčao sa tom informacijom u javnost – dodaje on.

Ne tako davno, nadomak CZ-a, osujećen je pokušaj ubistva vođe škaljaraca Jovana Vukotića. Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski, Nemanja Milutinović, kao i Nikola Jovanović terete su se da su pripremali ubistvo Vukotića trovanjem u decembru 2019. godine, dok je bio u ekstradicijskom pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Profimedia

Legijin “glok” i bol u stomaku

Ipak, najupečatljiviji je događaj iz 2009. godine, kada je u ćeliji najpoznatijeg srpskog robijaša Milorada Ulemeka Legije, među knjigama, pronađen pištolj!

Nikad nije utvrđeno da li je kod njega pronađen pravi „glok“, ili samo njegova replika. Slučajno ili ne, pištolj je pronađen nakon što je Uemeku jedne večeri odbijen zahtev da ga hitno prebace na VMA zbog bolova u stomaku, kad se, slučajno ili ne, ceo policijski vrh tog vremena, sa svojim jedinica, nalazio na vežbi, na Pasuljanskim livadama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike