Službena beleška BIA o smrti Vladimira Cvijana: Rekao da je bolestan, porodicu za Božić nepoznata osoba obavestila da ga potraže na sudskoj medicini

21.04.2021

12:38 >> 15:03

0

Autor: Lj.K.

Sestra i roditelji Vladimira Cvijana su doneli odluku da o njegovoj smrti ne obaveste njegovu bivši suprugu i maloletnog sina, kao ni širu javnost.

Službena beleška BIA o smrti Vladimira Cvijana: Rekao da je bolestan, porodicu za Božić nepoznata osoba obavestila da ga potraže na sudskoj medicini
Copyright Printscreen/Youtube

Advokat Ivan Ninić objavio je danas na svom twiter nalogu dokumenta i službene beleške bezbednosno-informativne agencije, koja se odnose na okolnosti smrti Vladimira Cvijana, nekadašnjeg skupštinskog poslanika i člana predsedništva SNS.

U službenoj belešci BIA, zavedenoj pod brojem 12 -8780, 20. marta 2021, piše, uz napomenu da je ime i prezime osobe koja su dala izjavu zatamljeno i da je ostao skriven njen identitet, ali da se može zaključiti da je u pitanju osoba bliska Cvijanovoj porodici:

Twitter

“S obzirom na razliku u godinama u odnosu Vladimira, i njegove sklonosti da ne govori o ličnim stvarima, nikada nije bila upućena u pojedinosti njegovog privatnog i profesionalnog života.

Takođe, sve do 2014. godine imenovani je živeo i radio u Beogradu, kada je napustio teritoriju Srbije i od tada imenovana ne raspolaže saznanjima u koju od zemalja se odselio, kao ni razloge njegovog napuštanja Republike Srbije.

Pored toga, u periodu od napuštanja Srbije, do njegovog povratka u Beograd tokom 2017 godine, sa Cvijanom nije imala komunikaciju, ni kontakt.

Osim toga, nakon dolaska u Beograd, nekoliko dana boravio je u stanu svojih roditelja, gde ga je ona posetila i prvi put videla posle dužeg vremena.”- navodi se u dokumentu.

Twitter

Kako se dalje navodi,  imenovani je par dana nakon dolaska u Srbiju, napustio roditeljski stan i potom odseo na njoj, nepoznatoj adresi u Beogradu. S tim u vezi, Vladimir je tom prilikom od roditelja zahtevao da o njegovom boravku u Srbiji ne obaveštavaju njegovu bivšu suprugu i maloletnog sina.

Međutim, nakon nekoliko dana, promenio je odluku i sa njima je na dalje ostvarivao povremene kontakte. Takođe, u tom periodu Vladimir se njoj poverio da boluje, ne precizirajući tačnu prirodu i težinu oboljenja, te je zahtevao da ona o tome ne obavesti njegove roditelje i sestru.

Posle izvesnog vremena je, ipak, ona to ispričala roditeljima, koji su, navodno pokušali da od imenovanog saznaju eventualne detalje bolesti o čemu Cvijan nije želeo da razgovara.

Pored navedenog, sa Vladimirom se poslednji put videla nedelju dana pre Nove godine, tokom decembra 2017., kada je sa bivšom suprugom i sinom dolazio u posetu njenoj porodici.

Nakon toga, imenovana nije imala informacije o njegovim aktivnostima i kretanju do peridoa oko Božića 2018. godine, kada joj je saopštila da je od strane NN lica, sa nepozantog telefosnkog broja, pozvana, kojom prilikom joj je saopšteno da bi bilo dobro da se obrate Institutu za sudsku medicinu u Beogradu, u bezi sudbine Vladimira Cvijana.

Twitter

S tim u vezi, Vladimirov otac je otišao u Institut, gde je tom prilikom izvršio identifikaciju tela pokojnog Cvijana. Nekoliko dana kasnije, obavljena je kremacija tela u Beogradu, kojoj su, pored sestre, prisustvovali i roditelji pokojnog Cvijana.

U tom smislu, sestra i roditelji imenovanog su doneli odluku da o njegovoj smrti ne obaveste njegovu bivšu suprugu i maloletnog sina, kao ni širu javnost.

Takođe, smatrali su da je navedeno u interesu Vladimirove porodice, s obzirom na eventualni medijski pritisak kojim bi bili izloženi po objavljivanju vesti o njegovoj smrti.

Osim navedenog, nakon kremacije, brigu o polaganju posmrtnih ostataka preuzeo je Cvijanov otac.

pročitajte još:

U periodu od oktobra 2017. kada je ponovo uspostavila kontakt, do datuma njegove smrti, nije imala saznanja da je Vladimir imao bilo kakvih problema, niti da mu je pretila bilo kakva neposredna opasnost, a da, s obzirom na predhodno navedena saznja o njegovoj eventualnoj bolesti, čak nije isključila mogućnost suicidnih namera imenovanog, kao razlog njegove smrti.

Vladimir je održavao povremene kontakte sa bivšom suprugom u peridou od 2014 do 2017. godine ali joj nije bilo poznato da je plaćao alimentaciju, ili da je po bilo kom drugom osnovu slao novac ili poklone svojoj porodici. Nema saznanja da se od oktobra 2017. do januara 2018. Cvijan viđao sa bilo kim u smislu prijatelja ili poznanika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike