"Kobre" držale pod prismotrom restoran Srbina: "Pao" zbog kokaina i oružja, tvrdi da nije kriv!

25.04.2021

15:38 >> 15:49

0

Autor: J.B.O.

Srbin se brani ćutanjem, a njegov advokat kaže da je nevin i da su u pitanju lažne optužbe

"Kobre" držale pod prismotrom restoran Srbina: "Pao" zbog kokaina i oružja, tvrdi da nije kriv!
Ilustracija/Profimedia

Specijalne jedinice austrijske policije “Kobre” držale su pod prismotrom restoran balkanske hrane u Beču 10. aprila, jer se dugo sumnjalo da se gazda bavi preprodajom narkotika. Agent policije predstavio se kao kupac kom je vlasnik restorana P.B (43), državljanin Srbije, trebalo da proda kokain.

Policija je videla i da u restoran ulaze muškarac i žena koji su se dovezli “škodom oktavijom” registrovanom u Sloveniji. Njih dvoje su navodno doneli “robu” u restoran. “Kobre” su upale u trenutku kada je vršena primopredaja. Vlasnik je navodno pobegao na krov sa sve drogom odakle ne nameravao da je baci, ali je ona završila svega nekoliko metara dalje. Uhapšen je tu na vrhu zgrade. Njegovi navodni saučesnici 27-godišnji Crnogorac i Crnogorka su takođe uhvaćeni.

Poslovni partner uhapšenog je pevač Radiša Trajković, koji je ranije rekao da ne zna čime se ugostitelj iz Beča bavi pored delatnosti koju zajedno rade i da je iznenađen saznanjem da je uhapšen sa pet kilograma droge i oružjem.

Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, skoro 5.300 evra, Kalašnjikov i dva pištolja, Glok i Beretu. Osumnjičen je za trgovinu drogom i oružjem i pretnje policiji.

Pročitajte još:

Policija navodno sumnja da je u pitanju međunarodna grupa prestupnika, a da je vlasnik restorana navodno vođa te grupe. Navodno ga traži policija u Srbiji, ali i u Španiji.

Srbin se navodno brani ćutanjem vezano za ozbiljne optužbe. A njegov advokat rekao je da je njegov klijent nevin i da su na njegov račun upućene lažne optužbe.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti