Sa Jutkom privedena i investitorka nelegalnog objekta na Kopaoniku

27.04.2021

12:20 >> 13:13

0

Autor: 24sedam

Investitorka je uz falsifikovan dokument pokušala da legalizuje nelegalni objekat dok je na čelu opštine bio Milutin Jeličić

Sa Jutkom privedena i investitorka nelegalnog objekta na Kopaoniku
Copyright Printscreen/Youtube

Investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, Snežana Mitković iz Smedereva, privedena je danas kada i bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka. Osim njih privedeno je još četvoro bivših Jutkonih saradnika.

Osim njih, privedeni su i bivši zamenik predsednika Opštine Brus Aranđel Stojković, bivši pomoćnik predsednika opštine Brus za ekonomski razvoj investicije Miloš Azdejković, jedna osoba koja je zaposlena na pisarnici i R. G. komunalni inspektor.

Nalog za privođenje izdalo je Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Protiv Milutina Jeličića Jutke krivičnu prijavu zbog trgovine uticajem i falsifikovanje podnelo je Ministarstvo građevinarstva. Zbog istog dela, sumnje u falsifikovanje, podneta je prijava i protiv Snežane Mitković, kojoj se u Brusu sudi zbog krivičnog dela nelegalne gradnje.

Kako je otkrio Insajder, investitorka je uz falsifikovan dokument pokušala da legalizuje nelegalni objekat. Taj dokument je izdala Opština Brus na čijem čelu je tada bio Milutin Jeličić.

Printscreen/Youtube

Zbog zbog sumnje da je on dao nalog, protiv bivšeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića, Ministarstvo građevinarstva je podnelo krivičnu prijavu.

pročitajte još:

Sumnjalo se da je u dogovoru s investitorkom nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.

Slučaj je 2018. preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike