Praznična statistika saobraćajaca: Hiljadu pijanih i drogiranih za volanom!

03.05.2021

08:48 >> 08:50

0

Autor: 24sedam

Tokom praznika broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola dvostruko i trostruko veći od proseka

Praznična statistika saobraćajaca: Hiljadu pijanih i drogiranih za volanom!
Copyright Foto: MUP

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković kaže da je za tri dana praznika zabeleženo više od 9.000 prekršaja, a da je više od 900 vozača je vozilo je pod dejstvom alkohola. Kako je naveo, 26 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Boban Milinković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je tokom praznika broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola dvostruko i trostruko veći od proseka. Glavni razlog je što se, kaže, ljudi previše opuste.

Dao je primer jednog oca koji je zaustavljen na auto-putu jer je vozio više od 175 kilometara na sat. Sa njim je automobilu bilo 10-godišnje dete, a testiranjem je utvrđeno da je on imao 1,35 promila alkohola u krvi.
– On je zadržan 12 sati, pozvana je supruga da preuzme dete. Kazna je od 100 do 120 hiljada, osam meseci zabrane upravljanja vozilom, 14 kaznenih poena. Kazna nije bitna u odnosu na ono što je moglo da se desi, to je strašno – naglasio je zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije.

pročitajte još:

Dodao je da je sinoć u Nišu nastradao pešak, star 74 godine, kog je na prelazu udario motociklista. I motociklista, koji nije nosio kacigu, zadobio je povrede opasne po život.

Ne očekuju se gužve na Milošu Velikom.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike