Ženu živu zapalio, drugu silovao: Optužnica protiv monstruma iz Smedereva

09.12.2020

16:54 >> 17:01

0

Autor: E. H.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Radomira Blagojevića (52)

Ženu živu zapalio, drugu silovao: Optužnica protiv monstruma iz Smedereva
Copyright Radomir Blagojević i Zorica Kalinić Foto: printscreen/Facebook

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Radomira Blagojevića (52) iz Smedereva zbog sumnje da je 13. jula u Surčinu Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula, kao i zbog silovanja R. N. u junu ove godine.

Blagojević se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo na svirep način i silovanje, precizirala je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Zorica je usled teških opekotina preminula dva dana kasnije

Uhapšen je nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je 15. jula preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena.

Sumnja se da je Blagojević, 13. jula čekao u hodniku zgrade u kojoj ona živi. Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio.

Pročitajte još: “Pink panterima”počelo suđenje na tajnoj lokaciji: Nasmrt pretukli gradonačelnika

Pročitajte još: Deca monstrumi: Maloletnici tukli dečaka (16) palicama i kaiševima, pa mu ukrali duks i telefon

Zorica je zadobila povrede 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udovi oko 3/4 tela, 87 odsto. Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Pored toga, Blagojević se sumnjiči i da je u junu ove godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R. N. koju je poznavao od ranije.Sumnja u večernjim satima oštećenoj R. N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao.

Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu. Optužnica protiv Blagojevića danas je podneta Višem sudu na potvrđivanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike