Rodbina se godinama otimala o imovinu bogate starice u Bojniku: Presudio joj rođak sa psihičkim problemima

20.05.2021

09:38

0

Autor: 24sedam

Baka Vidosava nije imala dece, a posle smrti muža godinama je išla po sudovima, jer se tužila sa čak 12 rođaka njenog supruga

Rodbina se godinama otimala o imovinu bogate starice u Bojniku: Presudio joj rođak sa psihičkim problemima
Copyright Ilustracija

Vidosava Marković iz Bojnika, stara preko 80 godina, koju je svirepo ubio njen rođak S. Z. (38) iz Niša 16. maja ove godine, bila je bogata žena iza koje je, pored dvospratne kuće, na računu ostalo 200.000 evra. Ubijena starica nije imala dece, a posle smrti muža godinama je išla po sudovima, jer se tužila sa čak 12 rođaka njenog supruga!

Kako saznaje JuGmedia, ova žena je sa svojim pokojnim mužem decenijama radila u inostranstvu, oboje su primali dobre penzije, pa se devizna ušteđevina samo gomilala u banci.

Ipak, baka Vidosava nije ubijena iz koristoljublja, već ju je usmrtio rođak koji je imao psihičke probleme.

Iako je i sama imala bliskog rođaka, Vidosava je sa muževljevom rođakom, sestričinom, sklopila ugovor o doživotnom izdražavanju, a on je podrazumevao nasledstvo njene polovine imetka i polovine muževljevog.

Preostalim rođacima ostalo je da dele jednu četvrtinu od nekada zajedničke imovine.

pročitajte još:
pročitajte još:

Međutim, oni su preko Osnovnog suda pokušali da, praktično, obore taj ugovor. Kako je prvostepeni sud presudio u korist starice, predmet je otišao na Viši sud.

A na ceo slučaj „stavio je tačku“ zapravo sin žene koja je sa Vidosavom Marković iz Bojnika imala ugovor o doživotnom izdržavanju.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike