Cirkus na suđenju "zemuncima": Kalinić ućutkivao advokate, Simović slao poljupce, pokazivao mišiće

24.05.2021

12:14 >> 14:48

0

Simoviću se sudi zbog sumnje da je 2010. godine u Zagrebu pokušao da ubije Kalinića dok su se zajedno skrivali

Cirkus na suđenju "zemuncima": Kalinić ućutkivao advokate, Simović slao poljupce, pokazivao mišiće
Copyright Printscreen/Youtube

Zloglasni pripadnik nekada moćnog “zemunskog klana” Sretko Kalinić odbio je danas da svedoči u postupku koji se pred Višim sudom u Beogradu vodi protiv njegovog bivšeg prijatelja Miloša Simovića, tvrdeći da mu je načelnik službe obezbeđenja zatvora Zabela u kom obojica služe maksimalne kazne zatvora zabranio da svedoči.

Sve vreme u sudnici Kalinić je ućutkivao advokate, nazivao pogrdnim imenima načelnika službe obezbeđenja Zabele, dok je Simović slao poljupce sinu i bratanici u publici i zadizao uniformu kako bi pokazivao svoje mišiće.

Podsetimo, Simoviću se sudi zbog sumnje da je 2010. godine u Zagrebu pokušao da ubije Kalinića dok su se zajedno skrivali.

Bivši prijatelji danas su se posle dugo godina našli u sudnici oči u oči.

– Zabranjeno mi je da pričam, ne interesuje me ovaj predmet. Zabranjeno mi je da teretim Miloša Simovića, ali ne bih ga teretio ni da mi načelnik to nije zabranio. Ja sam na silu obučen i doveden ovde, obukli su mi tuđu uniformu, sad ću sav da se osujem – rekao je Kalinić.

KALINIĆ: NISAM UBIO NI KONSTATINOVIĆA NI CVETKA SIMOVIĆA

Sretko Kalinić je iskoristio priliku da javno kaže kako nije ubio Ninoslava Kontantinovića, koji se vodi kao nestalo lice.

-Ja nisam to nikada izjavio, niti uradio. Takođe, nisam ubio ni Cvetka Simovića, niti Milana Jurišića zvanog Jure. Nijednog nisam ubio i nemam ništa sa njihovim ubistvima”, rekao je Kalinić.

On je prethodno odbio da svedoči u statusu oštećenog na suđenju nekadašnjem saradniku tog klana Milošu Simoviću, povodom optužbi da je pokušao da ga ubije u Hrvatskoj 2010. godine, dok su bili u bekstvu od srpskih pravosudnih organa.
Kalinić je tvrdio da mu je načelnik službe obezbeđenje požarevačkog zatvora Zabela, u kom obojica služe maksimalne kazne zatvora, zabranio da svedoči i tereti Simovića.

“Zabranjeno mi je da pričam, ne interesuje me ovaj predmet. Zabranjeno mi je da teretim Miloša Simovića, ali ne bih ga teretio ni da mi načelnik to nije zabranio. Ja sam na silu obučen i doveden ovde”, rekao je Kalinić.

Požalio se sudu i da su mu u zatvoru obukli tuđu uniformu, te da će “sav da se ospe”.

Nakon toga, Simović se pobunio i tvrdio da nije podmitio načelnika službe za obezbeđenje.

-Kalinić govori stvari koje nemaju veze sa slučajem i time da li sam ja kriv. Ne želim da učestvujem u cirkusu ovom. Nikome nisam pretio od 2003. godine i da želim to ne bi bilo moguće jer sam u posebnom odeljenju gde se snima svaka reč i sud obaveštava” -naveo je Simović.

Sud je danas okončao dokazni postupak i zakazao iznišenje završnih reči tužilaštva i odbrane za 13. jul.

Kalinić je u sudnicu doveden vezanih ruku i nogu, a između njega i Simovića u sudnici je stajalo sedam pripadnika sudske straže.

Simović je početkom aprila negirao krivicu, navodeći da neće iznositi odbranu, jer nema od čega da se brani.

SUKOB ZBOG ŽENE!

Inače, sukob između Kalinića i Miloša Simovića, koji se desio dok su se obojica Zemunaca krila od istražnih organa,  izbio je ni manje-ni više nego, zbog žene.

Mediji su svojevremeno pisali da su se dvojica pripadnika ozloglašenog “zemunskog klana” posvađali ete 2010. godine dok su se pod lažnim imenima krili u Zagrebu u Hrvatskoj, i to dok je za njima bila raspisana Interpolova poternica zbog umešanosti u ubistvo premijera Zorana Đinđića, koji je likvidiran 2003. godine

Zemunci su se, navodno, posvađali na hrvatskom jezeru Rakitje, gde su otišli da roštiljaju. Ipak, piknik se ubrzo pretvorio u žestoki oružani sukob.

Naime, tada je Simović navodno u Kalinića ispalio dva hica u leđa i potom, misleći da ga likvidirao, pobegao sa lica mesta.

Kalinića je potom sreo slučajni prolaznik, koji je, videvši ga teško povređenog, odmah pozvao Hitnu pomoć. Zemunac je potom i operisan u bolnici, a nakon što se probudio iz kome, policajcima u Hrvatskoj ispričao je ko je na njega pucao.

Hrvatski istražni organi su ubrzo izjavili i da je Simović u Kalinića pucao iz ljubomore.

Povod za vatreni sukob bila je žena, a kako su mediji tada izveštavali, Kalinić je navodno bio u tajnoj vezi sa suprugom Miloša Simovića.

Inače, istragu o pokušaju ubistva Kalinića još pre 11 godina je sprovelo hrvatsko tužilaštvo i podiglo optužnicu, a onda su predmet u skladu sa sporazumima o saradnji dveju zemalja ustupili Srbiji, s obzirom na to da se i Kalinić i Simović nalaze u zatvoru u Srbiji.

I Simović i Kalinić se sada nalaze u sprskim zatvorima gde izdržavaju maksimanle zatvorske kazne zbog učestvovanja u ubistvu premijera Zorana Đunđića 2003. godine, za razne zločine koje su izvršili kao pripadnici “zemunskog klana”, ali i za više ubistava u Beogradu 2004. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike