Pohapšeni "kavčani" u Sloveniji u posebno preuređenim vozilima prevozili drogu i oružje

25.05.2021

14:14 >> 14:43

0

Autor: 24sedam

Prodavali su poluautomatske puške i automatske pištolje, a sa njima su trgovali preko privrednih društava osnovanih u Kopru

Pohapšeni "kavčani" u Sloveniji u posebno preuređenim vozilima prevozili drogu i oružje
Copyright Prva printscreen

 

Slovenačka policija uhapsila je 60 članova “kavačkog klana”, kome je pripadala i pohapšena kriminalna grupa Velje Nevolje u Beogradu, a tamošnji istražni organi otkrili su da su u Soveniji trgovali drogom i oružjem.

Kako javlja Večer, pod lupom policije našlo se 60 osumnjičenih za koje se sumnja da su deo ove kriminalne organizacije, koja deluje i u Srbiji i šire po celoj Evropi.

Policija više članova povezuje i sa preprodajom većih količina oružja, sa kojim su trgovali po Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i u Srbiji. Prodavali su poluautomatske puške i automatske pištolje, a sa njima su trgovali preko privrednih društava osnovanih u Kopru, koje su bile maska za kriminal.

U specijalno prerađenim automobilima prevozili su drogu i oružje, koje je skladištili širom pokrajine Gorenjska.

pročitajte još:

Policija i Specijalizovano državno tužilaštvo Slovenije otkrivaju da je slovenačka mreža “kavačkog klana” delovala od 2018. a pre nedelju dana u saradnji sa bezbednjacima iz inostranstva otkrila grupe koje su bile dobro sakrivene.

Nezvanični podaci mariborske Večeri ukazuju da je slovenački ogranak “kavačkog klana” 3 godine iz Holandije i Španije nedeljno prevozio više kilograma različitih vrsta narkotika.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike