Izboden maturant (18) na žurki u Kragujevcu: Krvario dok su svi bežali u šumu

27.05.2021

21:23 >> 08:59

0

Na sinoćnoj žurki povodom poslednjeg dana školske godine, u tuči dveju grupa mladića L. D. (18), iz Kragujevca, izboden je nožem

Izboden maturant (18) na žurki u Kragujevcu: Krvario dok su svi bežali u šumu
Copyright Pixabay

Na sinoćnoj žurki povodom poslednjeg dana školske godine, u tuči dveju grupa mladića L. D. (18), iz Kragujevca, izboden je nožem. Zbrinut je u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu, a kako se radilo o lakšim telesnim povredama, pušten je na kućno lečenje. Tuča se dogodila u selu Gornja Sabanta udaljenom 13 kilometara od Kragujevca.

Proslavi je prisustvovalo stotinak gostiju.

– Tuča je počela kada je jedna grupa mladića iz Kragujevca nepozvana došla na žurku. Nastali su opšti metež i tuča. Neko je pozvao i policiju. Međutim, dok su pripadnici interventne stigli na lice mesta, svi vinovnici tuče su pobegli u obližnju šumu, a L. D. je ostao da krvari – priča jedan od očevidaca.

U Kragujevcu policija prethodno rasturila “matursku proslavu”

U toku dana policija u Kragujevcu je mirnim putem maturante kragujevačke Gimnazije isterala iz jednog obližnjeg kafića. Na desetine njih okupilo se da proslavi poslednji dan školske godine, a onda su šetali kroz grad. Kretali su se glavnom kragujevačkom ulicom pored Eparhijskog doma i najavljivali da će otići da potraže mesto za proslavu. Neki od prisutnih na nočašnjoj žurki tvrdili su da se upravo grupa mladića pojavila u Gornjoj Sabanti, gde se dogodio incindent.

MUP se nije oglašavao povodom ovog događaja, ali se nezvanično saznaje da napadač nije uhapšen i da se za njim intenzivno traga.

Pročitajte još:

Međutim, sama žurka otvorila je mnoga pitanja.

Kuća na dan do 200 evra

Kuća u kojoj se organizovala žurka u vreme kada je Vlada Srbije propisala stroge epidemiološke mere izdaje se na dan, a cena je od 150 do 200 evra. Nema obezbeđenje, a prema rečima sagovornika, i drugi uslovi su problematični za organizovanje sličnih proslava.

– Uglavnom su gosti srednjoškolci i mladi. Ima bazen dubine oko četiri metra, koji je prazan. Ne zna se ni da li su prijavljeni ili rade ilegalno. Uglavnom, imali su “menadžera” koji se bavio organizacijom i naplatom izdavanja kuće za keš. Kuća se izdavala i u noj su organizovane žurke i u vreme pandemije koronavirusa – kaže sagovornik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike