Otkriveno da li je Mirko(18) iz Negotina ubijen: "Napustio si nas prerano, pametni moj nestaško"

27.05.2021

14:49 >> 14:53

0

Osmnaestogodišnji Mirko R. iz Negotina, čiji je nestanak prijavljen 24. maja, pronađen je ispod mosta Glogovičke reke

Otkriveno da li je Mirko(18) iz Negotina ubijen: "Napustio si nas prerano, pametni moj nestaško"
Copyright Foto: Privatna arhiva

Osmnaestogodišnji Mirko R. iz Negotina, čiji je nestanak prijavljen 24. maja, pronađen je ispod mosta Glogovičke reke, na magistralnom putu Zaječar – Negotin na mestu zvanom Glogovička petlja u blizini sela Salaš kod Zaječara.

Da je mladić koji je pronađen u sredu ujutru oko 8 časova i 55 minuta upravo nestali Mirko potvrdila je i njegova porodica koja je danas u bolničkoj kapeli u Zaječaru identifikovala njegovo beživotno telo.

Smrt ovog mladića nastala je padom sa velike visine, a obdukcija tela koju su izvršili obducenti niškog Zavoda za sudsku medicinu odbacila je ubistvo kao mogućnost smrti.

– Smrt je bila trenutna. Prema prvim rezultatima obdukcije povrede su višestruke, povrede unutrašnjih organa i preloma raznih delova tela i najverovatnije su nastale padom sa velike visine. Ne postoji subjektivni faktor da je smrt nastupila kao posledica izvršenja krivičnog dela od strane nekog drugog lica – saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Beživotno telo Mirka R. koga je porodica bezuspešno tražila nakon što se u kasnim večernjim satima 24. maja rastao sa društvom u Negotinu i otišao u nepoznatom pravcu, pronašao je jedan od meštana kada je išao u obilazak imanja, pišu “Novosti”.

Policija je utvrdila njegovo kretanje u Negotinu na dan nestanka i raspisala raspis o traganju. U momentu nestanka ovaj tinejdžer imao je na sebi crnu trenerku, crne patike i maslinasto zelenu jaknu. Ispostavilo se da je u džepu imao dokumenta, ali u ovom trenutku niko ne može da kaže šta je tražio na mostu iznad Glogovičke reke.

– U garderobi muškog beživotnog tela pronađena su lična dokumenta na ime M.R. iz Negotina nakon čega je doneta naredba o obdukciji – navode u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pročitajte još:

Mirko bio dobar matematičar, razredna se oprostila od njega

Tragičan kraj potrage za nestalim Mirkom šokirala je Negotince. Na društvenim mrežama još od srede kada je majka potvrdila da joj je sin pronađen mrtav u blizini Salaša kod Zaječara mnogi njegovi prijatelji, rođaci i poznanici izjavljuju saučešće i porodici upućuju reči utehe. O mladiću koji je bio tih i miran, nekadašnjem mladom matematičaru, imaju samo reči hvale.

– Napustio si nas prerano, pametni moj nestaško…Ponosna sam što sam ti bila razredna, što sam imala čast i zadovoljostvo da te učim stvarima za koje do tada nisi znao. Ponosna sam što sam ti ulivala nadu i davala podršku gledajući te kako se raduješ pri savladavanju prepreka … A bilo ih je…I posle završenog osmog razreda, pamtio si moj rođendan, čestitao mi Novu godinu…a prošle godine si mi rekao da sam jača od korone. Dragi moj Mirko, čuvaću te u srcu dokle god bude imalo snage da kuca, i razgovaraću sa zvezdama, misleći da si ti jedna od njih. Sada su anđeli bogatiji za još jednog više na nebu – napisala je na društvenim mrežama njegova bivša razredna, Slađana Karanović, profesor hemije.

Mirko R. će u petak biti sahranjen na gradskom groblju u Negotinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike