"Spusti masku i dođi ovamo": Telohranitelj vođe "kavčana" komanduje policiji?!

12.12.2020

20:15 >> 15:37

0

Autor: E.H.

Šef kavačkog klana Slobodan Kašćelan i njegov telohranitelj naredili su pre dva dana kotorskoj policiji da privedu maloletnog sina (17) škaljarca koji je u

"Spusti masku i dođi ovamo": Telohranitelj vođe "kavčana" komanduje policiji?!
Copyright Slobodan Kašćelan in4s.net

Šef “kavačkog klana” Slobodan Kašćelan i njegov telohranitelj Vladimir Vučković naredili su pre dva dana kotorskoj policiji da privedu maloletnog V. M. (17), sina “škaljarca” koji je u martu uhapšen u Beogradu..

– Mog maloletnog sina maltretira policija sa Kašćelanom i njegovim obezbeđenjem, tačnije, hapse po njegovom naređenju, dok im on još i asistira. Istovremeno, nama govore da moj sin ne izlazi vani, nego da sedi u kući, jer mu tu nije ugrožena bezbednost – rekla je podgoričkim “Vijestima” Gabrijela Mršić, majka sedamnaestogodišnjaka koji je završio u policiji jer nije htio da skine masku kada je to od njega tražio Vučković.

Nikola Mršić, otac dečaka, u zatvoru zbog ubistva golmana Foto: Printscreen

Uprava policije je saopštila da je Vučković 7. decembra, oko 13 sati, policajcu koji je obezbeđivao zgradu Osnovnog suda u Kotoru prijavio da je, dok se kretao prema toj zgradi sa Kašćelanom, “uočio da se dva njemu nepoznata lica čudno ponašaju i da ih prate”.

– Policija je preduzela sve mere i radnje po ovoj prijavi i sva lica su u svojstvu građanina pozvana u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kotor – odgovorili su iz policije.

M. V. (17): Lica me prate, dobacuju, viču, naređuju policiji, a ja ne shvatam o čemu se radi

Međutim, u izjavi u koju su “Vijesti” imale uvid, piše da je sedamnaestogodišnjak inspektorima ispričao da su Vučković i Kašćelan pratili njega i njegovog prijatelja.

– Vozilo se zaustavilo pored nas, suvozač je spustio staklo i rekao: “Spusti masku i dođi ovamo”. Nastavili smo lagano da hodamo, a ovaj tamni auto je išao paralelno sa nama. Suvozač je počeo grubo da viče: “Čujete li što vam kažem, skinite maske i priđite ovamo kad sam rekao, odmah!” Bio sam jako uplašen i sa drugom, koji je takođe bio uznemiren, brzo smo se okrenuli i krenuli ka zgradi Suda jer sam tamo video policajca – rekao je maloletnik inspektorima.

Ubio golmana jer je radio za “kavčane”

Maloletni V. M. sin je Nikole Mršića, “škaljarca” optuženog za ubistvo fudbalera Gorana Lenca, navodno bliskog “kavačkom klanu”. Lenc je ubijen 16. septembra 2017. godine na igralištu stadiona FK “Bokelj”, dok je trenirao. Lenc je radio sklekove kada mu je ubica prišao i pucao mu u glavu.

Goran Lenc Printscreen

Dodao je da je smatrao da će kad stigne do policajca biti bezbedan, jer nije znao ko je čovek koji mu se tako obraća, niti koliko je osoba sa njim u automobilu.

– Kada smo videli da nas i dalje prati uspaničeno smo se okrenuli i brzim hodom uputili prema zgradi suda gde je stajao policajac. Tada onaj ćelavi čovek što mi je vikao iz kola, prišao policajcu i rekao mu: “Ja sam telohranitelj Sloba Kašćelana, ovi momci su sumnjivi, nisu hteli da skinu masku kad sam im to rekao iz auta”. Policajac je rekao: “Ovo su ozbiljne stvari, stanite tu”. Rekao sam mu da ne znam zašto bih skinuo masku nepoznatim ljudima koji to traže” – svedočio je maloletnik.

On je dodao da je “ćelavi čovek” nakon toga rekao policajcu da ih pretrese i legitimiše, a potom stao pored njega i zapalio cigaretu.

Sedamnaestogodišnjak je rekao da je tada policajac tražio od njega da se predstavi i kaže ime oca, a kada je odgovorio Kašćelan i njegov telohranitelj su burno reagovali. “Od Mršić Nikole je li?”, “Aha, ti si sin Nikole Mršića, ti si taj, dobro, dobro!”, preteći su ga upitali Kašćelan i telohranitelj.

Pročitajte još: Obračun zbog naplate duga: Novi detalji pucnjave na Vračaru

Pročitajte još: Tragična sudbina Marka iz Darosave: Brat mu se obesio, a njega izboli lažni kupci automobila!

Maloletnik je dodao da im je policajac tada rekao da uđu u zgradu suda, a posle nekoliko minuta, kada mu je stiglo pojačanje, izveli su ih ispred zgrade i pretresli.

“Danima nigde ne izlazim, samo pratim online nastavu i igram igrice sa bratom. Ove ljude prvi put vidim, i ćelavog i ovog starijeg. Nisam nikome u životu ništa skrivio i smatram da sam ja taj koji treba da traži zaštitu od policije, jer sam se danas osetio veoma ugroženo i nezaštićeno. Lica me prate, dobacuju, viču, naređuju policiji, a ja ne shvatam o čemu se radi – rekao je on.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike