Mika Aleksić ima ozbiljne zdravstvene probleme: Srce mu u teškom stanju

28.05.2021

20:59 >> 21:00

0

Reditelj, koji nalazi u pritvoru zbog optužbi polaznica njegovog studija glume za silovanje i nedozvoljene polne radnje, ima ozbiljne srčane probleme

Mika Aleksić ima ozbiljne zdravstvene probleme: Srce mu u teškom stanju
Copyright Printscreen/Youtube, RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Reditelj Miroslav Mika Aleksić, koji se od 16. januara nalazi u pritvoru zbog optužbi polaznica njegovog studija glume za silovanje i nedozvoljene polne radnje, ima ozbiljne srčane probleme, a kako je juče potvrđeno, Viši sud je juče tužilaštvu vratio optužnicu na ispravku.

Ovo je drugi put da Krivično vanpretresno veće nije prihvatilo formalnu ispravnost optužnog akta.

Kako je rekao Aleksićev branilac Zoran Jakovljević, on se proteklih dana uopšte nije osećao dobro.

– Tražio je da ga pregleda pritvorski kardiolog i posle analiza koje je uradio, rekao mu je da mu je srce u veoma teškom stanju. Nije nimalo dobro – kaže Jakovljević za “Novosti”.

Aleksić je proteklih dana nosio holter, koji mu je 24 sata merio rad srca, puls i krvni pritisak. Juče ujutro je skinut i tražićemo da nam dostave izveštaje, kako bismo mogli od suda da zahtevamo da se pusti da boravi u kući sa nanogvicom i adekvatno se leči.

Odbrana je i ranije tražila da se Aleksić prebaci u kućni pritvor, kako bi mogao da da se leči na odgovarajući način i da prima terapiju, ali je Apelacija to odbila.

Kako kaže njegov advokat, sad će morati da prilože i ove nove lekarske izveštaje.

Što se tiče drugog vraćanja optužnice na ispravku. Jakovljević kaže da je skandalozno da posle toliko meseci istrage i izvedenih dokaza tužilaštvo nije u stanju da napiše optužni akt koji će ispuniti zakonske i formalne preduslove da uopšte bude predmet sudske kontrole:

– Ovo je očiti primer da tužilaštvo i pored svih spinova ne zna šta da radi sa predmetom i da se sve što je odbrana isticala pokazuje kao istinito.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike