Saslušan za ubistvo majke u Kovinu: Čeka se lekarsko veštačenje

01.06.2021

15:15

0

Autor: A.S.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovo nije bio prvi slučaj nasilja u porodici

Saslušan za ubistvo majke u Kovinu: Čeka se lekarsko veštačenje
Copyright Stefan Tomašević/ATAImages, ilustracija

Dvadesetpetogodišnji Miljan D. iz Kovina saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo majke, Stanojke D. u porodičnoj kući u Kovinu.

Kako prenose Novosti, prema saznanjima iz Tužilaštva, on će biti podvrgnut lekarskom veštačenju kojim će biti utvrđena njegova uračunljivost i sposobnost da iznese odbranu.

– Osumnjičeni se tereti za krivično delo teško ubistvo. On je saslušan u prisustvu branioca, doneta je naredba o sprovođenju istrage, i predlog o određivanju pritvora zbog uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti – potvrdio je, za “Novosti”, zamenik višeg javnog tužioca, Zoran Antić koji je saslušao mladića.

Tužilac nije mogao da govori o detaljima saslušanja, ali je potvrdio da će on biti upućen na veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu kako bi se ustanovilo njegovo mentalno zdravlje.

Prema nezvaničnim informacijama, Miljan je imao ozbiljnih psihičkih problema. Majku je, kako se veruje, psihički i fizički zlostavljao i pre tragedije. Navodno, bio je agresivan i prema ostalim članovima familije. Međutim, ovo maltretiranje nikada nije prijavljeno policiji. Majka je, kako saznajemo, imala strah od sina, i zbog toga često nije boravila u kući.

Pročitajte još:

Šta se tačno dogodilo u noći ubistva, između 29. i 30.maja u ovom trenutku ne znaju ni policija ni tužioci, jer osumnjičeni sin nije ponudio objašnjenje na saslušanju.

Rođaka i sestra pokojne Stanojke pozvale su policiju 30. uveče uplašene jer je nisu videle celog tog dana. Policija je zatekla Miljana u kući, a telo žene nađeno je iza kuće, u pomoćnoj prostoriji, koja se nalazi iznad podruma. Pretpostavlja se da je ubistvo ovde i počinjeno.

Iako rezultati obdukcije još nisu stigli u tužilaštvo, prema saznanjima Novosti, nesrećna žena je imala višestruke povrede glave i tela, nanete najverovatnije udarcima rukama, nogama i raznim predmetima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike