Olgica Markanović saslušana: Branila se u tužilaštvu, kaže da nije nadrilekarka!

03.06.2021

13:08 >> 15:14

0

Ona je na saslušanju objasnila da je radila kozmetičke tretmane

Olgica Markanović saslušana: Branila se u tužilaštvu, kaže da nije nadrilekarka!
Copyright Foto:Instagram

Olgica Markanović, nadrilekarka, danas je saslušana u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnja da je estetskim zahvatima i antiejdžing nadrilekarstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba.

Kako “Kurir” nezvaničo saznaje, Markanovićeva je iznela svoju odbranu.

Ona je na saslušanju objasnila da je radila kozmetičke tretmane, a ne medicinske, da je aparat s kojim je radila u slobodnoj prodaji, da se nikad nije predstavljala kao lekar i da je sve to “organizovana hajka protiv nje”.

Tužilaštvo bi trebalo da odluči da li će tražiti od suda da joj odredi pritvor. Inače, Olgica je uhapšena 1. juna na granici sa Hrvatskom kada je pokušala da je pređe.

Advokati Markanovićeva, Jovana Ralević i Nikola Dumnić, stigli su u tužilaštvo, ali nadrilekarka nije došla zajedno sa njima.

Optužena Olgica jutros je sprovedena u tužilaštvo.

Printscreen/Instagram

Da posetimo, Markanovićeva se, zasada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i tako izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, a postoje indicije i da je određenim osobama, pored telesnih povreda, i zdravlje teško narušeno.

Inače, kako smo ranije pisali, pre dva meseca su nesrećne unakažene žene tražile da se Olgica nađe iza rešetaka, jer im je, kako su tvrdile, uništila zdravlje.

Čak je dvadesetak žena koje tvrde da su ostale sa unakaženim licem, ožiljcima i u velikom riziku od kancera kože nakon tretmana lica u salonu izvesne O. M. na Senjaku podnelo protiv vlasnice krivičnu prijavu za nadrilekarstvo, za koje je, prema srpskom krivičnom zakonu, zaprećena kazna i do tri godine zatvora.

Pročitajte još

Naime, prema članu 254 Krivičnog zakonika Srbije, ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike