Dijana Hrkalović sa drugaricama u izlasku: Uživa bez griže savesti dok je optužuju za najteža krivična dela (FOTO)

09.06.2021

12:30 >> 16:18

0

Bivša sekretarka MUP-a se dovodi u vezu sa brojnim aferama, među kojima je i prisluškivanje predsednika Srbije

Dijana Hrkalović sa drugaricama u izlasku: Uživa bez griže savesti dok je optužuju za najteža krivična dela (FOTO)
Copyright Instagram

Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka MUP, sa drugaricama, nasmejana, uživa u restoranu “Nacionalna klasa”, i pored toga što se njeno ime dovodi u vezu s brojnim aferama. 

Hrkalovićeva se dovodi u vezu sa prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Takođe, povezuje se sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom poznatijim kao Velja Nevolja.

Ona je iz MUP Srbije otišla u junu 2019. godine, a prema dostupnim informacijama, nezakonite radnje prisluškivanja odvijale su se u poslednje dve godine, ako ne i duže.

Povodom istrage u vezi s prisluškivanjem, Hrkalovićeva je proteklih meseci dva puta bila pozvana na saslušanje, i oba puta je odbila poligraf.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio pre oko dva i po meseca da je istraga o ulozi bivše državne sekretarke MUP-a u nelegalnom prisluškivanju predsednika i članova njegove porodice završena i da su svi dokazi predati nadležnom tužilaštvu.

Takođe, Hrkalovićeva je, kako se pisalo, bila veoma bliska sa Belivukom. Navodno mu je pomogla da bude oslobođen u postupku koji se protiv njega vodio zbog učešća u ubistvu Vlastimira Miloševića u centru Beograda.

Nju je poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković (46), zvani Aca Bosanac, optužio da mu je zajedno sa Slavišom Kokezom, predsednikom FSS, nametnula ekipu Velje Nevolje da mu obezbeđuju klubove.

Dijana mu je “rešila” i problem sa Darkom Elezom, bosanskim kriminalcem koji u Srbiji čeka ekstradiciju, a koji je dolazio u jedan od njegovih klubova i pravio mu probleme.

24sedam/Goran Sivački

Kako je pokazala istraga, Hrkalovićeva je, u vreme dok je bila na visokoj funciji u MUP-u, formirala specijalnu policijsku radnu grupu zaduženu samo za praćenje navijača i narko-dilera koji su bili u sukobu sa Belivukovim klanom. Sve poverljive informacije ove radne grupe prosleđivane su Belivuku, a on ih je koristio kako bi se rešio konkurencije u podzemlju.

Dijana Hrkalović je, inače, bila bliska Stefanovićeva saradnica u vreme njegovog ministrovanja i u vreme kada je predsednik Srbije prisluškivan. Izjavila je na saslušanju da je radila „ono što joj je bilo naređeno“. Postavlja se pitanje ko je mogao da naredi Hrkalovićevoj tako nešto.

Ako se na to nadovežu navodne veze tadašnjeg ministra sa stranim obaveštajnim službama, ova afera, pored kriminalne, može da dobije i prizvuk špijunaže.

Takođe, u žiži javnosti Stefanović je bio i zbog optužbi bišveg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, koji se tereti za trgovinu uticajem, odnosno da je 15. aprila 2020. godine naredio da se Marku Miljkoviću (najbližem Belivukovom saradniku) vrati oduzeto blindirano vozilo.

Papić je pred tužiocem izjavio da je sve radio isključivo po nalogu tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića.

NEBOJŠA OSTARIO PREKO NOĆI, A DIJANA HOĆE DA IZGLEDA SVE BOLJE

Mnogima nije promaklo ni ponašanje Nebojše Stefanovića u poslednjih nekoliko meseci, tačnije otkako je kriminalna „kula od karata“ počela da se ruši. On se, na neki način, povukao, i u javnost izlazi samo kada je to zaista neophodno.

Zanimljiva je i nagla promena izgleda i dalje relativno mladog Stefanovića. Naime, ako se pogledaju njegove današnje fotografije i one od pre samo nekoliko meseci, uočljivo je da je on ostario i osedeo „preko noći“.

Dijana Hrkalović se, za razliku od njega, trudi da izgleda što bolje i da uživa u prestoničkim klubovima, i očigledno ne haje što se protiv nje vode istrage za najteža krivična dela.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike