Poznato značenje "Rokaj, snimaj": Belivuk i Dekster replikom počinjali svaki snimak!?

13.06.2021

10:47 >> 12:22

0

Autor: A.S.

Kako prenose mediji, ovim citatom vodili su se kada su jednom prilikom u Beču mučili dilera droge pokušavajući od njega da iznude 2.000 evra

Poznato značenje "Rokaj, snimaj": Belivuk i Dekster replikom počinjali svaki snimak!?
Copyright YouTube/Printscreen

Srpski mediji su došli do navodnog saznanja kako je radila ekipa Veljka Belivuka u saradnji sa Darijom Đorđevićem Deksterom.

Naime, ova grupa je imala “moto”, pa su tako citirali Lazara Ristovskog koji u filmu “Do koske” izgovara “Ajde ti rokaj, a ti snimaj… Rokaj, snimaj, rokaj, snimaj…”.

Kako prenose mediji, ovim citatom vodili su se Belivuk i Dekster kada su jednom prilikom u Beču mučili dilera droge pokušavajući od njega da iznude 2.000 evra.

Dario Đorđević zvani Dekster, koji je uhapšen u Beču, sumnjiči se da je oteo svog saradnika i brutalno ga mučio u podrumu u tom gradu zbog duga od 2.000 evra, izjavili su austrijski zvaničnici, koji su učestvovali u velikoj akciji hapšenja u saradnji sa američkim FBI.

– Za njim Srbija već traga zbog sumnje da je učestvovao u tri ubistva. Njegovim pritvaranjem rešena je otmica muškarca iz Srbije koji je radio za grupu, ali im je ostao dužan 2.000 evra – izjavio je Franc Ruf, generalni direktor za javnu bezbednost Austrije.

On je potvrdio da je praktično deo grupe u toj državi kojim je rukovodio Đorđević funkcionisao na isti način kao Belivukova grupa čiji je deo bio, a koja je uhapšena u februaru. Austrijski zvaničnik potvrdio je da su, kao i beogradske kolege – maltretiranje i sakaćenje žrtava snimali telefonom i snimke međusobno razmenjivali.

Pročitajte još:

– Zadobio je teške povrede, a dok su ga tukli i mučili, sve su snimali. Na snimcima se čuje kako žrtva cvili i moli za pomoć – rekao je Ruf.

Kako su ranije izvestili austrijski mediji, dvojica Srba otela su uličnog dilera, svirepo ga mučili i pretili jer je prodavao malo heroina.

Navodno se sve odigralo 2020. godine, kada je jedan od dvojice Srba (39) namamio žrtvu u jedan stan jer je banda bila sve nezadovoljnija njegovim “radom”. U stanu mu je više puta zapretio uz pomoć 32-godišnjeg saučesnika.

– Dvojica Srba potom su vezali svog saradnika i video-pozivom pozvali šefa bande u Srbiji – pisao je portal kosmo.at.

Kako objašnjava izvor Alo!, upravo Dekster je bio “pomagač”, dok je “šef u Srbiji” bio Veljko Belivuk!

-Taj narko-bos je putem video-poruke izdao uputstva o tome kako postupati sa pritvorenikom. Dvojica Srba su potom pokušala da ucene žrtvu da plati odštetu – navodili su austrijski mediji.

Potom ga je jedan tako vezanog tukao, a drugi je sve to snimao mobilnim telefonom. Mučenje je trajalo nekoliko sati.

Hvalili se na tribinama

Replikom iz filma “Do koske” počinjao je svaki klip koji je Belivukova banda, pod plaštom navijačke grupe “Principi”, postavljala na Jutjub mesecima pred njegovo hapšenje. U isto vreme, na južnoj tribini stadiona Partizana počeo je da se pojavljuje i transparent sa istom porukom: “Rokaj, snimaj”. Javnost tada nije mogla ni da nasluti šta se krije iza ovih poruka. Tek hapšenjem ekipe i razotkrivanjem njihovih dela postalo je jasno šta ustvari predstavljaju te reči.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike