Kako su Slovenci raskrinkali “kavčane”: Agenti glumili dilere i kurire, “burek” šifra za heroin!

12.06.2021

17:30

0

Autor: M.Vu

Članovi slovenačkog ogranka crnogorskog kriminalnog klana godinu dana nisu znali da sarađuju s policajcima

Profimedia

Slovenački ogranak kavačkog klana raskrinkali su prikriveni inspektori, koji su glumili kupce velikih količina droge i kurire, navodi se u dokumentima slovenačkih istražitelja.

Jedan od agenata, kako navode, bio je čak i vozač teretnjaka kog su članovi klana angažovali da prevozi novac za drogu. Tokom istrage je utvrđeno, kako se navodi, da je šifra za heroin u slovenačkom ogranku zloglasnog klana bila “burek” i da se naručivao kao ovo pecivo.

MUP

Nisu sumnjali

Vođe klana, čiji je organizator bio Podgoričanin Milan Vujotić (39), nisu sumnjale u agente, između ostalog i zbog toga što su oni bacali sumnju na druge članove, lojalne kriminalnoj grupi.

Podsetimo, Vujotić je označen kao jedan od najbližih saradnika vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, a navodno je veliki deo novca koji je ogranak u Sloveniji zarađivao završavao tajnim kanalima u rukama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Tanjug/Rade Prelić

Kako je otkriveno, u avgustu prošle godine najmanje tri agenta dobila su zadatak da otkriju ko je u grupi zadužen za nabavljanje i prodaju heroina i kojim kanalima droga stiže u Sloveniju. Tokom praćenja grupe navodno su prikupili sve dokaze i otkrili celokupnu šemu klana, uključujući i to ko je šef, ko dobavljač kokaina, a ko kurir.

Otkrivene su lokacije na kojima se krije novac, gde su štekovi za drogu i kome i na koji način se ona plasira, otkrili su izvori.

Pročitajte još:

Šverc kokaina

Osim tajnog agenta koji je glumio člana klana, na svojoj poziciji imali su i agenta koji je glumio kupca iz Italije i nadimak mu je bio Žabar.

Kada je kupio drogu, žalio se na kvalitet heroina, pa je dobio šansu da proba novi. Dogovorili su da šifra za heroin bude “burek” i da se tako naručuje. Kada je Žabar dobio novu pošiljku, na njoj su pronađeni otisci više pripadnika grupe, otkriveno je kako su skriveni inspektori potpuno razotkrili veliku kriminalnu grupu, za koju se sumnja da je prošvercovala najmanje 790 kilograma kokaina.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti