Osumnjičen za ubistvo nevenčane supruge u pritvoru: Priznao zločin?

17.06.2021

14:35 >> 17:20

0

Autor: A.S.

Vereš je ranije već osuđivan za pokušaj ubistva jednog Kanjižanina, a zbog tog krivičnog dela je odležao tri godine u Sremskoj Mitrovici

Osumnjičen za ubistvo nevenčane supruge u pritvoru: Priznao zločin?
Copyright TANJUG/ SINISA KUPINOVIC/ nr

Tibor Vereš (53) iz sela Adorjan u opštini Kanjiža, koji je ubio svoju nevenčanu suprugu Juliju Horvat (57), saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Subotici i određen mu je pritvor, prenosi Blic.

– U međuvremenu, rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Subotici određen je pritvor okrivljenom Tiboru Vereš iz Adorjana jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da ukoliko bi se našao na slobodi da bi mogao u kratkom vremenskom roku da ponovi krivično delo. Pritvor mu je određen na 30 dana, računa se od 15. juna, od dana kada je lišen slobode. Istragu u ovom postupku vodi Više javno tužilaštvo u Subotici, a osnovana sumnja postoji da je okrivljeni počinio ubistvo iz člana 113. K.Z. – rekla je Una Sarić, portparol Višeg suda u Subotici.

Julija je ubijena u svojoj kući u Adorjanu

Kako prenosi isti list, Vereš je ranije već osuđivan i to za pokušaj ubistva jednog Kanjižanina. Zbog tog krivičnog dela je odležao tri godine u Sremskoj Mitrovici.

Kako je od ranije poznato, Vereš je odmah po hapšenju priznao zločin koji je počinio 7. juna u kući žrtve.

Tibor i Julija su bili u vezi tri godine, živeli su u njenoj kući u Adorjanu, ali je on, prema tvrdnjama meštana, bio u paralenim vezama sa više žena. Kobnog dana su se posvađali za stolom, a kada je žena htela da napusti prostoriju nevenčani suprug je uzeo metalnu šipku iz špajza i naneo joj smrtonosne povrede po glavi.

Pročitajte još:

Julija Horvat je rodom iz Mađarske. Othranili su je staratelji, od rodbine ima samo sestru u Mađarskoj. Bila je udata, ali je njen suprug preminuo pre ćetiri godine. Od prvog muža njega je nasledila penziju, a svoju, ne malu imovinu rasprodavala je zbog Vereša.

– Ona je bila jako zaljubljena u njega, sve mu je verovala, a on je to koristio – tvrde meštani Adorjana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike